Fantastisk resultat av Maja Udtian i EM Dragrace

Maja Udtian (21) kjører sin første sesong i Europamesteskapet for Dragerace i klassen Top Fuel.  Top Fuel er den råeste klassen med motorer opp til 12000 hk og hastigheter opp til 540 km/t, de kjører 1000ft (305 meter) på mellom 3,69-4,11 sekunder. Det ble en 2.plass for Maja Udtian i sesongens første EM løp. Maja Udtian deltok i helgen på årets første EM-runde på Santa Pod Raceway i England, i klassen Top Fuel dragster. Maja kvalte inn som nr. 6 av 8 stk, med sin tid på 4.05 og 376 km/t. I første elimineringen slo hun ut tidligere europamester Stig Neergaard, og i andre slo hun ut Liam Jones og var dermed kommet i sin første Top Fuel finale. Runden mot Liam resulterte i et motorbytte mellom semi finale og finalen, og teamet gjorde en formidabel jobb for å rekke finalen. Alt så bra ut, men da Maja var klar og inn i Pre Stage gikk bilen i revers. Litt usikkert hva som er grunnen til dette, men det førte til at bilen flyttet seg ut av pre stage og Maja kunne ikke fullføre draget. I finalen møtte Maja regjerende Europamester Anita Mäkela, som kjørte inn til en ny europarekord på 3.84 sek. En fantastisk start for Maja og teamet i det som var deres første konkurranse. Neste EM runde går på Tierp Arena allerede 6-9.juni.