Fantastisk sesongstart for Marius Nakken!

M_Nakken_16_04_2
Det ble en fantastisk sesongstart for Team Norway fører Marius Nakken, da årets sesong i MASCOT DTC- serien ble skutt i gang i helgen på FDM Jyllandsringen i Danmark.

Det ble på mange måter et dramatisk løp, med vekslende og vanskelige værforhold, og flere krasjer,  der Nakken til slutt kjørte inn til en fantastisk 3. plass, bak vinner Jan Magnussen og Kasper H. Jensen, men foran fjorårets mesterskapsvinner Casper Elgaard.

 

Nakken var plaget med tekniske problemer i løpet av helgen, det startet allerede på lørdagens kvalifisering. Bilen stoppet etter få meter da han var på vei ut på banen, den ble trillet tilbake til bane depoet, der teamet raskt fant feilen. Marius rakk å få bilen på banen igjen, men kom ikke i posisjon til å sette en god rundetid før tiden var ute, og kjørte inn til 14. tid.

Heldigvis klarte Marius å snu det dårlige resultatet i første heat, da han på mesterlig vis kjempet seg fra 14. startspor og helt opp som nr. 4, etter en lang rekke fine forbikjøringer, som nærmest tok pusten fra publikum. Dette gjorde at Nakken igjen var å regne med, og i finalen startet han som nr. 4, der han leverte en fantastisk start, og gikk rett opp i ledelse, som fort ble til et stort forsprang til de andre. Men en større krasj lenger bak i feltet førte til at finalen ble stoppet, og startet på nytt. Også her fikk Marius en kanonstart, men klarte ikke passere de andre slik som ved første start. Jan Magnussen gikk raskt opp i ledelse, med Kasper H. Jensen og Marius bak. De dro sakte i fra de andre, og kjørte over målstreken i denne rekkefølgen.

«Etter en uheldig start på helgen, med tekniske problemer, var det veldig godt  å komme tilbake sterkt da det virkelig gjaldt. Det er utrolig viktig å begynne å samle poeng allerede første løp, og det klarte vi. Jeg ligger nå som nr. 3 i mesterskapet bak Kasper H. Jensen og Jan Magnussen. »
M_Nakken_16_04_3
Den Norske serien NTCC går som en felles serie med DTC, Marius vant her alle de tre heatene, og har tatt godt grep om førsteplassen allerede etter første løpshelg. Nakken har vunnet NTCC fire år på rad, og håper å forsvare denne, og kjempe helt i toppen i DTC.

Løpet kan ses i reprise mandag kveld kl 22:40 på TV2 Sportskanalen.
Løpet ligger også ute på TV2 Sumo