Fantastisk tredjeplass til Dennis Olsen

Dennis Olsen (N) Porsche Carrera Cup Deutschland - 08 Hockenheimring 2016

Dennis Olsen sikret i helgen en sterk tredjeplass sammenlagt i Porsche Carrera Cup Deutschland i sin første sesong i GT-racing. Han vant også det såkalte rookie-mesterskapet for førsteårsførere.

– Jeg er ekstremt godt fornøyd med årets sesong. Resultatene har vært over all forventning i min første sesong i bil med tak. Nå gikk ikke finaleløpet på Hockenheim i helgen så bra som jeg hadde håpet, men det viktigste var å sikre tredjeplassen sammenlagt, sier Dennis Olsen som kjører for KNA Varna og Lechner Huber Racing.

Olsen er også en av fire juniorfører hos Porsche, og er en del av Norges Bilsportforbunds elitesatsing Team Norway.

Det er svært jevnt i den tyske Porsche Cup’en, og selv om Dennis Olsen bare var 0,3 sekunder bak bestetiden på kvalifiseringen på den 4,5 kilometer lange banen, kvalifiserte han seg bare til niende startposisjon.

I lørdagens løp gikk det litt bedre og Dennis kom i mål på en sjuendeplass. I søndagens løp ble det veldig dramatisk. Olsens erkerival om tredjeplassen i mesterskapet, Jeffrey Schmidt ble snurret ut av løpet. Dennis på sin side var på vei oppover i feltet, og var på vei opp mot en pallplassering da han snurret og falt ned til en sjuendeplass. Dennis fikk så en straff av dommerne, så resultatet ble til slutt en 16. plass

Uansett var tredjeplassen i mesterskapet et faktum. Og med det har Dennis stått for et av de aller beste resultatene av en offisiell Porsche Junior-fører i sitt første år noensinne. Sven Müller vant mesterskapet sammenlagt foran Christian Engelhart.

– Jeg hadde aldri trodd det skulle gå så bra i min første sesong som Porsche Junior som det har gjort. Nå ser jeg allerede frem mot neste sesong, men jeg tror det kan bli noe mer løpskjøring før nyttår, sier Dennis Olsen hemmelighetsfullt.