Får en ny mulighet i Rally Polen

Andreas Mikkelsen gjorde jobben sin i comebacket i WRC, og får fornyet tillit av Citroën Total Abu Dhabi WRT i neste VM-runde. – Jeg ser virkelig frem til å kjøre Rally Polen, sier han.

 

Rally Italia Sardinia var 27-åringens debut i en Citroën C3 WRC, og VM-runden handlet om å bli kjent med bilen og ta seg til mål. Dette lyktes Andreas Mikkelsen og hans kartleser Anders Jæger med. De endte til slutt på åttendeplass, og Andreas ble med det også beste Citroën-fører. Etter en rekke skuffende løp, har Kris Meeke fått beskjed om at han blir erstattet av Andreas i Polen, som sammen med Craig Breen og Stépane Lefebvre vil utgjøre Citroëns team i neste VM-runde (29. juni – 2. juli).

– Vi tok steg for steg, og fikk en del svar i løpet av helgen. Det er selvsagt hyggelig at Citroën-ledelsen er så fornøyd at de gir meg muligheten til å kjøre Rally Polen også, sier han.

Ingen kunne forvente at Andreas Mikkelsen skulle prestere toppresultater i sitt første løp for Citroën Total Abu Dhabi WRT. Med kun en liten test før løpet, hadde han og teamet som fokus at VM-runden på Sardinia først og fremst skulle handle om å bli bedre kjent med bilen.

– Det er vanskelig å teste alt vi har lyst i et løp – for det har vi rett og slett ikke lov til. Det er fortsatt en del ting å jobbe med, men med en god test før Polen har jeg stor tro på at vi kan levere et godt resultat der, sier han.

Og VM-runden i Polen er ikke et hvilket som helst løp for nordmannen. Mens han tidligere har slitt med å prestere toppresultater på Sardinia, er situasjonen stikk motsatt i Polen. Han gikk til topps der i fjor, og endte på andreplass både i 2015 og 2014.

– Det blir gøy å kjøre Polen, det er yndlingsløpet mitt. Så det ser jeg virkelig frem til, og er takknemlig for at jeg får den sjansen, sier Andreas, som får gode tilbakemeldinger fra teamledelsen.

– Andreas sin inntreden har vært konstruktiv og positiv for oss. Etter hans test før løpet, visste vi at han måtte ha mer tid på seg til å få bilen optimalisert til hans kjørestilen. Utover åttendeplassen, er vi fornøyd med hva hans inntreden har bidratt til. Andreas har klart å identifisere de viktigste punktene vi må jobbe med for å kunne oppnå ytterligere forbedringer, sier teamsjef Yves Matton.

 

Sluttstilling Rally Italia Sardinia 2017
1. Tänak / Jarveoja (Ford Fiesta WRC) 3:25:15.1
2. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +12.3
3. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:07.7
4. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) +2:12.9
5. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +3:25.3
6. Hänninen / Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +3:38.5
7. Østberg / Floene (Ford Fiesta RS WRC) +6:31.8
8. Mikkelsen / Jæger (Citroën C3 WRC) +8:07.8
25. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) +44:10.8

 

VM-sammenlagt
1. Sébastien Ogier – 141 points
2. Thierry Neuville – 123 points
3. Ott Tänak – 108 points
4. Jari-Matti Latvala – 107 points
5. Dani Sordo – 70 points
6. Elfyn Evans – 53 points
7. Craig Breen – 43 points
8. Hayden Paddon – 33 points
9. Juho Hänninen – 29 points
10. Kris Meeke – 27 points
11. Esapekka Lappi – 17 points
12. Andreas Mikkelsen – 16 points
13. Mads Østberg – 12 points
14. Stéphane Lefebvre – 10 points
15. Teemu Suninen – 5 points