Pressemelding: Far og sønn Frøslid klar for Rally Finnskog

Etter å ha sikret gull og bronse i klassen for nasjonale 4WD-biler i Rally-NM 2020 er Geir Helge og Håkon Sveen Frøslid i Synnfjellet Rallyteam endelig klar for start av årets NM-sesong. Tradisjonsrike Rally Finnskog kjøres som første NM-runde førstkommende lørdag, og i år skal far og sønn Frøslid kjempe om NM-poeng og medaljer i hver sin klasse. Geir Helge stiller i klassen for de raskeste bilene med en Ford Fiesta R5, bilen som Frank Tore Larsen tok NM-sølvet med i fjor. Håkon fortsetter i klassen for nasjonale 4WD-biler (Klasse 13) med sin Subaru Impreza Sti.

Geir Helge Frøslid vant NM-gullet i Klasse 13 med en Subaru Impreza i fjor, men som fersk i klassen for de raskere R5-bilene må han finne seg i å stille som outsider i år.

-Vi jobber med oppsett på Fiestaen og jeg må først og fremst venne meg til en bil som er raskere og mer «racing-preget» enn Subaruen jeg kjørte i fjor. Jeg satser på en sesong med jevne resultater og poenghøst som kanskje kan bringe meg inn i kampen om en NM-medalje, men det er et stort sprang fra det jeg har vært vant til, sier Geir Helge Frøslid.

For Håkon er situasjonen en annen i og med at han kjører i samme klasse og med samme bil som i fjor, da han endte på bronseplassen i mesterskapet. I år må han finne seg i å være forhåndsfavoritt til NM-gullet.

-Jeg mistet gullet i fjor da jeg måtte bryte med tekniske problemer i Rally Grimstad. I år kan jeg ikke stille til start med andre ambisjoner enn å vinne NM-titelen. Vi har oppgradert bilen fra i fjor, og jeg mener at jeg stiller med de beste forutsetningene. Likevel kan man aldri innkassere NM-gull på forhånd, for jeg vet at konkurransen blir hard, sier Håkon Sveen Frøslid.

I en rallysesong som hittil har blitt preget av flere avlyste og utsatte løp på grunn av corona-pandemien, ble det likevel en lovende generalprøve for Håkon i Lygnasprinten på Hadeland for halvannen uke siden. Her vant Håkon Klasse 13 drøyt 17 sekunder foran Kongsvinger-føreren Martin Nygård. Håkon ble også nr. 8 totalt i løpet, best av alle utenom den raskere R5-klassen.

-Det fungerte veldig bra i Lygnasprinten, men Martin Nygård blir også sterk i år, spesielt fordi han i Rally Finnskog kjører på hjemmebane og kanskje har en liten fordel av det. Vi skal likevel kjøre for seier på lørdag, sier Håkon, som også i år har Jørn Listerud ved siden av seg i kartleserstolen.

Først for fem dager siden ble det klart at KNA Kongsvinger i samråd med lokale helsemyndigheter kunne gi klarsignal for å kjøre Rally Finnskog, som ble utsatt fra opprinnelig dato i januar. Løpet skal gjennomføres under strenge coronarestriksjoner med digitale sekretariatfunksjoner og restriksjoner på antall servicepersonell. Løpet kjøres også uten publikum.

-Det er et krevende løp med tre fartsetapper som skal kjøres to ganger hver. Totalt skal vi gjennom nesten 11 mil med fartsetapper i løpet av bare seks og en halv time, og det er et par av disse etappene som byr på skikkelige tekniske utfordringer, sier Håkon.

Som et lite «fun-fact» kan det nevnes at Rally Finnskog 2021 har en ting til felles med den aller første utgaven av dette løpet. I 1982 ble rallyet på Finnskogen kjørt med hemmelig løype for å unngå publikum ute på skogen. I 2021 kjøres løpet publikumsfritt på grunn av coronapandemien.