Far og sønn Solberg-triumf

For første gang i historien ble et lag bestående av far og sønn vinner av lagkampen i Race of Champions i helgen. Petter og Oliver Solberg satte alle sine konkurrenter på plass på snø og is i Piteå i Nord-Sverige.

For første gang i historien var det snø og is som var underlag for Race of Champions. Dette konseptet, et mestermøte for noen av verdens aller beste racerførere, ble for første gang arrangert tilbake i 1988. Petter Solberg deltok i helgen for sjette gang, mens det var debut for Oliver som også var invitert av arrangøren. Det er svenske Fredrik Johnsson som i alle år har stått som vertskap for arrangementet. Det er ikke en åpen konkurranse. Her inviteres de førerne som arrangøren ønsker å ha med. Petter Solberg valgte derfor å ta med seg Oliver i lagkonkurransen under navnet Team Norway.

De to åpnet mot Sverige, som bestod av Timmy Hansen og Mattias Ekström. Begge godt kjente motorsportprofiler og begge tidligere verdensmestere i rallycross, akkurat som Petter.
Det ble en jevn kamp men Solberg trakk det lengste strået, og tok seg dermed til semifinalen.
Der var Team Nordic, bestående av svenske Johan Kristoffersson og danske Tom Kristensen, motstander. Igjen ble det et jevnt oppgjør, men også her trakk Petter og Oliver det lengste strået, og var dermed klar for finalen i det NRK-sendte mestermøtet.

I finalen var det USA med Jimmie Johnson og Colton Herta som var motstander, og etter fire kjørte heat stod det 3-1 til Norges lag. Petter og Oliver jublet som ingen andre enn Solberg-familien kan etter at seieren var klar.

-Jeg tror det umulig for andre å forstå hvor mye dette betyr for meg. Jeg har vunnet for Team Nordic tidligere sammen med Tom Kristensen, men å gjøre dette sammen med Oliver og under norsk flagg var veldig spesielt, sa en rørt Petter Solberg.
-For en far å kunne kjøre sammen med sin sønn i konkurranse mot noen av verdens beste førere og vinne, er bare så stort. Jeg er veldig stolt av Oliver. Han kjørte så bra. Ingen feil eller problemer. Dette var stort, sa Petter videre.

 

 

Lund Svindal viste seg frem
På søndag var det individuell konkurranse, og dagen startet svært godt med norske øyne. I en kjendiskonkurranse i Porsche 718 Cayman GT4 med 425HK sikret Aksel Lund Svindal norsk seier. Den tidligere toppalpinisten fikk dermed en god start på sin 2022-sesong der han skal kjøre den skandinaviske Porsche Carrera Cup. På søndag møtte han blant andre svenske toppalpinister som Ingemar Stenmark og Anja Pärsson. Premieutdeler i kjendisklassen var Petter Solberg.

Blant de riktige racerførerne var Petter Solberg satt opp mot Sebastien Loeb i første runde. På grunn av værforholdene, med snø og vind, måtte arrangøren kutte i programmet slik at man i første runde kun møtte hverandre en gang. Der ble Loeb for sterk for Petter.
Oliver Solberg møtte Binito Guerra, rallyfører fra Mexico. Oliver gikk seirende ut av dette oppgjøret, og møtte dermed Sebastien Loeb i runde to. Der ble franskmannen igjen for sterk for familien Solberg.
Rally/rallycrossførere har sin egen utslagning fram mot finale, og det samme har formel/racing-førere. Sebastien Loeb tok seg til finalen i første kategori, og møtte tyske Sebastian Vettel som var best av racingførerne.
Den ni doble verdensmesteren  rally, og nylig vinner av Rally Monte Carlo, ble for sterk for tyskeren, selv om Loeb mot alle odds for en gang skyld gjorde en feil og havnet i brøytekanten i et av oppgjørene. Men til slutt ble det 3-1-seier for Loeb, hans fjerde totalt i Race of Champions.