Får skryt av teamsjefen

STCC
Ole Christian Veiby får skryt av teamsjef Tommy Kristoffersson etter siste runde av Porsche Carrera Cup i helgen. Ole leverte kjøremessig sitt beste løp, men tekniske problemer satte en stopper for andreplass.

 

– Ole har hatt en fantastisk utvikling denne sesongen. Han kom inn i en bil som er veldig annerledes enn hva han har vært vant med. Porsche er absolutt ingen lettkjørt bil, men dette har han taklet på imponerende vis. Ole er bare 17 år, og sånn sett var det en stor utfordring å delta i Porsche Carrera Cup. Men jeg har sett fremgang fra løp til løp, og helgens kjøring var absolutt hans beste prestasjon, sier teamsjef Tommy Kristoffersson, etter at Ole ble nummer seks og fire da cupen ble avsluttet på Mantorp.

Men resultatene forteller langt fra alt om Kongsvinger-guttens prestasjoner i helga. I det første løpet startet han som nummer fem, men kjørte seg opp til tredjeplass, før han snurret i en høyfartssving og falt ned til sisteplass. Men han ga ikke opp, og kjørte meget sterkt. I mål hadde han kjørt seg opp på en sjetteplass. Med fjerde beste rundetid hadde han fjerde beste startspor i det andre løpet. Etter en god start kjørte han seg opp på tredjeplass, og presset rutinerte Ola Nilsson til å kjøre en feil. Til slutt snurret Nilsson og Ole smatt opp på andreplass da sju runder gjensto. Dessverre begynte bilen å fjuske da den fikk problemer med bensintrykket i en del svinger. Ole var sjanseløs til å holde på andreplassen, og falt ned på fjerdeplass. Men nest beste rundetid viste at han hadde levert imponerende kjøring.

– Hadde ikke Ole fått tekniske problemer, så er jeg sikker på at han hadde blitt nummer to. Det er en utrolig sterk prestasjon mot langt mer rutinerte førere. Gjennom sesongen har Ole lært en hel masse, og han har jobbet godt sammen med ingeniører og resten av teamet, sier Kristoffersson.

Selv er Ole veldig fornøyd med helga og racingsesongen.

(Foto: Tony Welam)

– Det er surt at bilen ikke fungerte som den skulle, men jeg kan se tilbake på en utrolig lærerik sesong. Jeg har tatt steg for steg, og jeg har faktisk lært mer enn hva jeg før sesongen hadde turt å håper på. Året med Porsche har på alle måter vært vellykket, og jeg er svært takknemlig for sjansen jeg har fått. Jeg ønsker å rette en stor takk til teamet for en veldig bra sesong, sier Ole, som også benytter anledningen til å gratulere teamkamerat Johan Kristoffersson som forsvarte sammenlagtseieren fra i fjor og med suveren vinner av Porsche Carrera Cup Scandinavia 2013.