Faraas fornøyd med STCC-debut

t_faraas.jpgThomas Faraas var godt fornøyd med sin STCC-debut på Mantorp Park i helgen.

31-åringen fra Hakadal fikk oppfylt en drøm da han fikk kjøre sitt første STCC-løp i karrieren. Faraas kjørte en Seat Leon og ble nummer 12 og 14 i de to løpene.

-Resultatene er jeg ikke så fornøyd med, men jeg er veldig godt fornøyd med tempoet og progresjonen. Det å være sekundet bak Rickard Rydell, som hadde pole position, i kvalifiseringen er jeg veldig fornøyd med. Og jeg hadde mange fine fighter i løpene, så alt i alt var det en god dag.

Thomas Faraas blir sett på som en av Norges raskeste racerførere, og har tidligere vunnet juniormesterskapet JTCC. Nå har han oppfylt sin store drøm som racerfører, men han håper det blir mer kjøring i Scandinavian Touring Car Championship.

-Jeg har virkelig fått blod på tann, jeg må innrømme det. Nivået i STCC er så utrolig høyt og mesterskapet er ultra profesjonelt. Det er klart jeg ønsker å kjøre flere løp, og jeg har også tilbud om det, sier Faraas.

Men å kjøre i STCC koster penger, selv om Thomas Faraas har fått gode tilbud.

-Jeg skal i hvert fall ikke kjøre det neste løpet i Göteborg, ettersom risikoen for å skade bilen er stor i et gateløp. Men vi får se hva jeg får til senere i sesongen.