Fartsfest på Rudskogen

Åbningslöpet på Jyllandsringen
160 racerbiler fyller Rudskogen Motorsenter i Østfold til helgen. Da skal det konkurreres om posisjoner både i norsk og svensk mesterskap, og tusenvis av hestekrefter slippes løs på asfaltbanen.

 

Det er NMK Sarpsborg Rudskogen som står som arrangør av årets andre NM-runde og norgescup i racing.  På Rudskogen er det klassene GT og Historisk Racing som har NM-runder til helgen. Men som en rosin i pølsa kommer også den svenske V8 Thunder Car-klassen for å kjøre en runde i det svenske mesterskapet. Flere norske førere vil også stille der for å måle krefter med naboene i øst.
Også i Norgescupen kjøres det i helgen. Dette gjelder klassene GTB, den nye GTF og Formel Basic og. GTF er en ny klasse, som er identisk med den internasjonale GT4-klassen. De aller raskeste gokartene, Super Kart, skal også i aksjon på den lange Rudskogen-banen til helgen.

I GT1-klassen er det Christian Nilsen fra KNA Klepp Motorsport som leder NM etter de tre første løpene i første runde. Med sin Chervrolet Corvette har han kjørt inn 54 poeng. På en andreplass følger Per Christian Wiencke fra NAF Motorsport Asker & Bærum i en Porsche 997. Han har 43 poeng. På 3. plass foran helgens tre nye løp ligger Rune Ydstebø fra Amcar med sin Chevrolet Corvette og 41 poeng.

I GT2-klassen er det Anna Neergaard Rathe fra NMK Melhus som topper med sin Nissan GTR R35. Hun har 53 poeng. På andreplass ligger Thomas Solberg fra Porche Club Norway med sin Porsche 996 og 46 poeng. På tredjeplass følger Frode Alhaug fra KNA Vålerbanen i Chevrolet Corvette.

I NGT3-klassen er det Bjørn Tvedt fra NAF Haugesund som leder med sin Seat Leon og 56 poeng. Bak ham følger Per Øyvind Seeberg fra Porsche Club Norway med Porsche 996 og 48 poeng. Med 37 poeng ligger Jesper Møller Jensen fra Porsche Club Norway på en tredjeplass med sin Porsche 996.

I GT4 er det Per Stødal fra NMK Sandefjord som leder etter de tre første løpene med sin Audi A5. Han er tre poeng foran Frode Egeland fra KNA Sokndal Motorsport i Mini Cooper SR. På tredjeplass følger Tore Christensen fra KNA Klepp Motorsport i en Mitusbishi Lancer E6.

Det er to NM-klasser for historiske biler og i klassen for biler fra periode F og periode G over 1300 ccm, er det regjerende mester Morten Schønheyder fra NSK som lederr foran helgens løp med sin Mini Cooper S. Tidligere EM-fører i rallycross, Kjetil Bolneset fra NAF ligger på 2. plass med sin Ford Galaxie. På en tredjeplass følger Per Fjeld fra NSK med en Ford Cortina.

I klassen for biler fra periode G under 1300 og periode H er det Thorbjørn Larsen fra NAF Fredrikstad som topper med sin Ford Escort 1600. Han er ni poeng foran Tom Herskedal i Chevrolet Corvette. På en tredjeplass følger Mats Gjerdrum i en Ford Capri.

En godbit på Rudskogen til helgen blir uten tvil den svenske V8 Thunder Car-klassen. Her stiller også de unge norske førerne Stein Fredric Akre fra Trysil, Marius Nakken fra NAF Motorsport Ålesund og Elling Sebastian Aarvik fra Amcar. I denne klassen kjøres amerikanske biler med store V8-motorer.
Det er fri trening på Rudskogen fredag kveld. Tidskvalifisering kjøres lørdag formiddag, og første runde med finaler på lørdag ettermiddag. På søndag kjøres kun finaler.

 FAKTA

Det kjøres NM-runder for klassene GT1,GT2,GT3 og GT4 og Historisk.

I tillegg kjøres en runde av det svenske mesterskapet V8 Thunder Cars: http://www.v8thundercars.com/
De aller raskeste gokartene, Superkart skal også i aksjon. Det er andre runde av Scandinavian Superkart Cup.
http://www.superkart.se/race/race-2014/4-scandinavian-superkart-cup-deltavling-2/event_details.html

Det er også Norgescup for GTF, GTB og Formel Basic.

I tillegg er det flere gjesteklasser.
Arrangør: NMK Sarpsborg-Rudskogen / Racing NM AS

Internettside: www.racingnm.no

Poengstillinger:
http://bilsport.no/poengstilling/

Reglement for NM og NC i Racing finnes her:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/uploads-2008-2017/2008/02/konkuransereglement-racing-2014-revidert.pdf

Alt om arrangementet på Rudskogen og NM i racing generelt finnes på websiden:
www.racingnm.no

Startlister:
http://www.svenskracing.se/anmalan/pdf/allaanmalda.php?race=659

Rudskogen Motorsenter ligger langs riksvei 111 mellom Sarpsborg og Rakkestad. Avstand fra Rakkestad 10 km, fra Sarpsborg 20 km, fra Oslo 85 km

Banen er 3.217 meter lang og har en høydeforskjell på 40 meter.

Tidsskjema:
   
Lørdag 7. juni:
09.00-10.05             Warm up
10.50-12.45    Tidskvalifisering
12.55-13.55.   Lunsjpause
14.10-14.30    Tidskval V8 Thundercars

14.35-18.25    Finaler             (rekkefølge: Formula Basic, GT3+4+4B, GT1+2+GTF, Historisk innt.
1600, historisk over 1600, Corsa Italiana/BMW, Shortcar, GT3+4+4B,
GT1+2+GTF)

Søndag 8. juni:
12.00-12.30    Grid Show
13.00-16.40    Finaler (rekkefølge: V8 Thunder Car, Formula Basic, Corsa Italiana/BMW, Hist. Innt.
1600, Hist. Over 1600, Formula Basic, Short Car, Super Kart, GT3+4+4B, GT1+2+GTF,
V8 Thunder Car)