Fartsfylt NM-åpning i rallycross på Momarken

104 deltagere stilte til start i NM- og NC-åpningen på Momarken, og det var god stemning på alle fronter over at man var tilbake til normale tilstander etter 2 år med Covid-restriksjoner. Mange team, mye publikum og været på alles side gjorde at det ble en bra helg.

Norgescup for Rallycross Historisk hadde 9 deltagere til start og etter innledende var det Richard Sæther fra NMK Trøgstad som hadde stod i beste startspor etter god kjøring i alle fire omganger. Ved siden av seg hadde han ringreven Arnfinn Bergseng fra NMK Fluberg og det var Bergseng som dro det lengste strået i finalen, han vant foran Marius Sannerhaugen fra NMK Gardermoen og Richard Sæther.

I Norgescupen for junior var det Torjus Svenneby fra NMK Trøgstad som vant løpet på hjemmebane foran Emil Bujordet, NMK Åmli. Bujordet er nykommer i klassen og stilte til start med vinnerbilen fra 2021. Svenneby var best etter innledende og forsvarte det med å lede hele finalen. På 3. plass kom Jens Hvaal fra NMK Grenland.

Andrine Rafoss fra NMK Konsmo viste denne helgen at i bilsport er det likestilling, og at jenter både starter raskt og kjører fort. For første gang på over 20 år fikk vi en jente som vinner i en NM-runde i rallycross, klassen for biler inntil 1600 ccm. Andrine ledet finalen fra start til mål og vant foran Mats Marthinsen, NMK Grenland og Per Magne Svardal, NMK Konsmo.

I klasse 2, biler inntil 2000 ccm, fortsatte Thomas Hårberg (NMK Verdal/Levanger) der han slapp i fjor. Han ble norgesmester i 2021 og har nok sterke planer om å gjenta det i 2022. Best etter innledende og best i finalen, bedre er det vanskelig å gjøre det. Han vant foran en annen trønder, Arild Sandes fra NMK Hell og Bjørn Olav Jøranli fra NMK Fluberg.

Kenneth Hansen (KNA Varna) og Andreas Tveter Nilsen (NMK Aremark) sørget for dobbeltseier til Østfold i klassen inntil 2400 ccm. Kenneth Hansen var nummer 3 etter innledende, men hadde ingen planer om å la det være retningsførende for videre resultat. Han vant foran Tveter Nilsen og Andreas Aarhaug fra NMK Støren.

Det var knyttet en viss spenning til antall deltagere i klassen for biler over 2400 ccm i årets NM, men det var ingen grunn til bekymring. 19 deltagere stilte til start på Momarken. Simen Engsvik fra NMK Trøgstad hadde tatt steget opp fra klasse 3. Han vant NM-gull i den klassen i fjor og søkte ny utfordringer i år. Engsvik har tilsynelatende gjort en god jobb med bygging av ny bil og ledet klassen etter innledende omganger. Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland, slet noe med bilen på lørdag, men en innsats lørdag kveld gjorde at ting fungerte bedre på søndag, og i finalen var han best. Han vant løpet foran Emil Sivesind (NMK Krabyskogen) og Simen Engsvik.