Favorittbanen i vente for Solberg

Det fins gode resultater, og det fins fantastiske resultater. For Petter Solberg og stallkamerat Johan Kristoffersson er portugisiske Montalégre plassen der det skal presteres.

 

Siden VM-historien i rallycross startet i nettopp Montalégre i 2014, har enten Solberg eller Kristoffersson vunnet både semifinalene og finalene. Solberg gikk til topps både i 2014 og 2016, mens den norske trippelverdensmesteren ble toer bak Kristoffersson året imellom, svenskens første VM-seier noensinne.

 

Denne helgen skal PSRX Volkswagen World RX Team Sweden-duoen forsøke ytterligere å bedre statistikken på VM-seriens vestligste europeiske bane og dermed bygge videre på den overbevisende starten teamet sørget for med sine flunkende nye Polo GTI-er i Barcelona tidligere i måneden.

 

PSRX Volkswagen Sweden var eneste team med to biler i finalen, og dermed kunne det svenskbaserte teamet forlate Circuit de Barcelona-Catalunya som ledere av teammesterskapet.

 

Før sesongens annet av tolv løp har teamet jobbet hardt for å forbedre og videreutvikle bilene som kom til verden i all hast denne vinteren og våren.

 

– Vi har fått en fantastisk start på sesongen. Vi kom sent i gang, så å komme hjem fra Barcelona med ledelse i teammesterskapet var fantastisk. Med en sterk fører som Johan Kristoffersson ved siden av meg, er det den tittelen har vi siktet oss inn på denne sesongen, sier Petter Solberg.

 

– Montalégre-helgen blir spesiell på mer enn én måte. Ved siden av at min sønn Oliver debuterer med Supercar i Rally X Nordic i Grenland, skal jeg forsøke å gjøre mitt beste på en bane jeg liker godt, som viser seg i statistikken for de siste tre årene. Håpet og målet er at den gode trenden fortsetter. Vi har med mye positivt fra siste test før løpet.

 

Banen i Montalégre ligger nær den spanske grensen til Vila Real og er den vestligste World RX-banen på det europeiske kontinentet.

 

Tidsskjema:

Lørdag Q1 og Q2: 12.30 og 14

Søndag Q3 og Q4: 9.30 og 11

Søndag semi- og finale: 14 og 14.30

 

Stillingen i førermesterskapet:
1 Ekström 29
2 Scheider 26
3 Bakkerud 22
4 Kristoffersson 21
5 Solberg 19
6 Hansen 17

Teammesterskapet:
1 PSRX Volkswagen Sweden 40
2 EKS 40
3 Hoonigan Racing Division 33