Feirer 17. mai i Danmark

M_Pettit_13_mai
Til helgen er Molly Pettit og teamet hennes i Aarhus sentrum i Danmark, som for anledningen sperres av for å ta i mot flere hundre racerbiler og titusener av tilskuere.

 

– Som fører så finnes det vel ingenting som helt sammenligner seg med et gateløp. Dette blir noe helt nytt for meg, og jeg er veldig spent, men samtidig klar over at marginene blir veldig små, sier Molly Pettit foran sitt kanskje tøffeste løp hittil i karrieren.

 

Hele 24.000 tilskuere opplevde Classic Race Aarhus i 2012 tross øsende regnvær, og det er ventet flere i år. Rundt Mindeparken kan publikum ikke bare oppleve Molly sin klasse DTC, men alt fra racerbiler fra mellomkrigstiden til de helt moderne, og ikke minst Formel 1.

 

Formel 1-bilene kjører i 2013 under overskriften Ronnie Peterson Memorial, som en hyllest til Skandinavias største Formel 1 legende. To av bilene som skal kjøres med, har Ronnie Peterson selv kjørt, og med den ene vant han Italias Grand Prix i 1976.

 

Arrangøren har måtte stenge påmeldingen da den har steget til nesten

300 biler og på sin nettside www.craa.dk 7. mai skriver arrangøren at de har allerede sendt ut over 20.000 billetter!

 

Molly Pettit hadde sin debut i DTC(Danish Thundercar Championship) for snart 2 uker siden. Etter en kort test på Rudskogen som var første gang hun satt i sin Amcar-sponsede Ford Mustang, sikret hun seg en 7. og en 9. plass på Padborg Park i Danmark.

 

– Jeg ante ikke helt hva jeg gikk til, men bilen var helt fantastisk å kjøre å jeg var veldig fornøyd med å kjøre ned 4,5 sekund på første løpshelg. Jeg er oppe i en klasse som holder et veldig høyt nivå, og selv med en påkjørsel kunne jeg ikke vært mer fornøyd!

 

Teamkamerat Marius Nakken kjørte inn til en 6. og en 2. plass og sammen sikret de ledelsen i teammesterskapet for SEB Powergroup. Mens de aller fleste spiser is og feirer grunnlovsdagen på fredag skal Molly Pettit og Marius Nakken forsvare den norske teammesterskapledelsen gjennom gatene i Aarhus sentrum!