Fem spente finaledeltagere er klare

Fem talentfulle og spente bilsportsutøvere forbereder seg i disse dager til den prestisjetunge konkurransen «Bilsporttalentet 2017».

Med en premie til vinneren med en verdi på 300.000 kroner i potten vil ikke Guro Majormoen, Marius Bermingrud, Theodor Olsen, Marcus Påverud og Emil Heyerdahl  møte uforberedt til kamp når slaget skal stå på Vålerbanen i Hedmark i september.

 

 

Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 15 og 21 år innenfor norsk motorsport.
Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundets støtteapparat i kommende sesong, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av rundt 300 000 kroner.

 

-De fem finalistene i årets konkurranse er plukket ut blant 18 utøvere som er grundig vurdert. Rekrutteringen blant de yngre til bilsporten er god og i nær sagt alle grener. Det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

 

Alle finaledeltagere har allerede hevdet seg i forskjellige klasser og grener de har deltatt i. Noen av dem har også internasjonal erfaring.

Guro Majormoen (17) kommer fra Drammen og konkurrerer for NMK Kongsberg. Guro blir enste jente i finalen. Hun har kjørt gokart siden hun var 9 år gammel. For to år sien kjørte hun sitt første billøp i juniorklassen i bilcross. Både i fjor og i år har hun kjørt både gokart og rallycross og så langt i å leder hun NBFs Juniorcup i rallycross.

 

 

 

 

 

 

 

Marius Bermingrud (18) bor i Vestfossen i Buskerud og kjører for KNA Eiker. Han har hevdet seg meget godt både i bilcross og rallycross så langt. I 2015 vant han NMKs landsfinale i bilcross for junior, og tok andreplass i NBFs juniorcup i rallycross. I fjor vant han juniorcupen i rallycross, og i år er han med i helt i toppen av NM i Supernasjonal inntil 1600 ccm i rallycross.

 

 

 

 

 

 

 

Theodor Olsen (18)er bosatt i Moelv og kjører for NMK Solør. Han startet sin motorsportskarriere med ATV-cross og gokart, allerede som 7-åring. Etter hvert ble det kun karting der han oppnådde en rekke gode resultater helt til han gikk over til formelbil i 2013. Han ble Norgesmester i Formel Basic i 2014 og 2015, og tok sølv i 2013. I fjor kjørte han i klassen Radical og ble vinner av Scandinavisk cup, og ble vinner av NEZ-cup. I år har han vunnet to løp i Radical North American series og har flere pallplasser. Han deltar også i et Young Driver Program i USA.

.

 

 

 

 

 

 

 

Marcus Påverud (17) kommer fra Tranby og kjører for Asker og Bærum Motorsport. Marcus startet også med karting da han var 7 år gammel. Han oppnådde mange gode resultater både her hjemme og ute i Europa. I 2011 var han fabrikksfører for Lenzo kart. Fra kart gikk han til Formel Basic der han tok NM-sølv i 2014. I 2015 og 2016 kjørte han Citroën DS3 Cup i Danmark og her hjemme. I år kjører han ute i Europa i en Honda Civic i TCR-klassen. Han har også kjørt enkelte løp her hjemme i år.

 

 

 

 

 

 

 

Emil Heyerdahl (15) kommer fra Løken i Høland og konkurrerer for NMK Trøgstad. Han yngstemann i finalen. Emil startet med gokart da han var 8 år gammel. Han har konkurrert i en rekke forskjellige klasser opp gjennom årene med svært gode resultater. I fjor kjørte han internasjonalt både i EM og VM i tillegg til at han var Norges deltager i det prestisjefylte FIA Karting Academy Trophy. I år kjører Emil Formel Renault i den svenske STCC-serien.

 

 

 

 

 

Omfattende tester

I finalekonkurransen på Vålerbanen 13. og 14. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

 

-De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presentere seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 1. desember.

 

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/bilnorge.no, Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NMK og Team Super Nasjonal, Ruterknekt AS, Proffklær og TV Media Produksjon AS.

 

 

Årets finaledeltagere er:

 

Guro Majormoen

Alder: 17 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Kongsberg
Bosted: 3048 DRAMMEN

 

 

Emil Heyerdahl

Alder: 15 år
Gren: Racing
Klubb: NMK Trøgstad
Bosted: 1960 LØKEN

 

 

Marius Bermingrud

Alder: 18 år
Gren: Rallycross
Klubb: KNA Eiker
Bosted: 3320 VESTFOSSEN

 

Theodor Olsen

Alder: 18 år
Gren: Racing
Klubb: NMK Solør
Bosted: 2390 MOELV

 

 

Marcus Påverud

Alder: 17 år
Gren: Racing
Klubb: Asker og Bærum Motorsport
Bosted: 3408 TRANBY

 

 

 

 

 

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen
2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad
2015: Henrik Krogstad, KNA Nordvest
2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp