Femteplass til Olsen i Østerrike

Dennis Olsen kjørte inn til en femteplass i dagens løp i Porsche Supercup på Red Bull Ring i Østerrike. Selv om det er hans svakeste resultat denne sesongen, ligger han fortsatt på en andreplass i sammendraget.

– Jeg slet litt med oppsettet denne helgen. Spesielt på kvalifiseringen, men det gikk litt bedre i løpet og jeg hadde et par gode forbikjøringer. Det viktigste var å beholde andreplassen i mesterskapet og ledelsen i rookie-mesterskapet, forteller Dennis Olsen.

Dennis var nest raskest på treningen fredag, men i kvalifiseringen lørdag ble han bare nummer ni. Et par av førerne fikk imidlertid sine runder strøket fordi de hadde vært for langt utenfor banen, så dermed startet Team Norway-føreren fra sjuende startposisjon. Dennis kom seg raskt opp på sjetteplass, og på den siste runden kom han seg opp på en femteplass.

– Jeg opplevde at jeg slet litt på langsidene. Jeg vet ikke hva det kommer av, og det må vi undersøke nærmere.

For noen uker siden kjørte Dennis Olsen løp i den tyske Porsche Cup’en på nettopp Red Bull Ring, og da gikk 21-åringen helt til topps – og kjørte faktisk fortere enn det han gjorde i Supercupen denne helgen.

– De to bilene jeg kjører i det tyske mesterskapet og Supercupen skal i utgangspunktet være helt like, men jeg opplever samtidig større suksess i Tyskland enn i Supercupen – til tross for at de fleste konkurrentene i toppen er de samme. Det er kanskje tilfeldig, men vi må i hvert fall undersøke om alt er i orden med bilen.

Dennis Olsen leder Porsche Carrera Cup Deutschland sammenlagt, men har også hatt en god start på sesongen i Porsche Mobil 1 Supercup, hvor han ligger på en andreplass. Samtidig leder han mesterskapet for førsteårsførere.

Det neste løpet i Supercupen går allerede til helgen på Silverstone i Storbritannia. Der håper Dennis å slå tilbake og kjempe om seier i kamp mot Michael Ammermüller, som leder Supercupen, og Matt Campbell, som vant dagens løp i Østerrike.