Femteplass til Ebbesvik

ebbesvik.jpgThor-Christian Ebbesvik kjørte inn til en brukbar femteplass i dagens runde i racingmesterskapet European F3 Open på Jarama-banen utenfor Madrid.

-Jeg hadde håpet på en bedre plassering, men er greit fornøyd med en femteplass alt tatt i betraktning. Med en sjuendeplass i løpet på lørdag og en femteplass i dag har jeg plukket greit med poeng denne helgen, forteller 25-åringen fra Bergen.

Thor-Christian Ebbesvik vant i fjor to løp i dette mesterskapet, og er en av favorittene også i årets sesong. På fredagens trening i Madrid var han også der han hører hjemme med den tredje raskeste tiden.

-Etter treningen justerte vi imidlertid bakvingen, og det fungerte dårlig under kvalifiseringen så jeg klarte bare trettende startposisjon.

I løpet viste imidlertid Ebbesvik glimrende takter og kjørte seg opp til en sjuendeplass. Hadde det ikke vært for at sikkerhetsbilen kom ut helt på slutten kunne det fort ha blitt en sjetteplass, og ettersom man snur startrekkefølgen på de seks beste i det andre løpet ville det ha gitt beste startposisjon på søndag.

Men det ble en sjuendeplass og også sjuende startposisjon i søndagens løp, og i dette løpet klarte Ebbesvik å kjøre seg opp til en femteplass.

-Hadde vi ikke bommet på justeringene av bakvingen skulle vi ha klart et vesentlig bedre resultat, men jeg fikk i hvert fall med meg noen poeng. Nå venter en test i Storbritannia for å finne ut av problemene vi har hatt med bakvingen i helgen, slik at vi ikke opplever det igjen under det neste løpet på Spa. Spa er også en bane jeg liker godt og hvor jeg alltid kjører fort, så jeg satser på et bedre resultat der, avslutter Thor-Christian Ebbesvik.