Femteplass til Østberg

2016 FIA World Rally Championship / Round 12 / RallyRACC Catalunya - Rally de Espagna 2016 / October 13 - 16, 2016  // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein
Mads Østberg og Ola Fløene i Ford Fiesta WRC ble nummer fem i Rally Spania.

 

Det ble det en god avslutning på asfaltetappene i dag for Mads Østberg og Ola Fløene, og Mads oppsummerer løpet på følgende måte:

 

«5. plass er innenfor målsetningene, og jeg er godt fornøyd med løpet. Målet var å ligge høyere opp på lista etter grusetappene på fredag, men en kombinasjon av uflaks med værforholdene og et lite teknisk problem, som gikk utover kjøreegenskapene, gjorde at vi lå på 6. Det var lenger ned enn vi hadde håpet. Vi ser gode resultater fra asfaltprosjektet vårt. Jeg synes vi gjør mye bra på asfalten, får framgang og klarer å avansere til 5. Det må vi være fornøyd med. Det har ikke bare gått oppover i prosjektet vårt gjennom helgen, det gjenstår fortsatt jobbing med detaljer som ikke sitter like godt hele tiden. Vi ser at vi har framgang, og som forrige løp, får vi til en god avslutning. For første gang følte jeg at jeg kunne «pushe» med den nye stilen, og kjøre på instinktene på dagens siste etappe. Det er en veldig bra følelse å ha kommet dit på relativt kort tid, smiler han. Nå er det ikke flere asfaltløp før på nyåret. Men vi skal ta godt vare på den utviklingen vi har fått til, og fortsetter der til neste år som vi slapp nå», avslutter han.

 

Løpet ble vunnet av Sebastian Ogier, som samtidig sikret seg verdensmesterskapet, med 2 løp igjen å kjøre. Hjemmeføreren Daniel Sordo ble nummer 2, og Thierry Neuville ble nummer 3.