FIA-kongress i Norge

jean-todt3_600
Norges Bilsportforbund er vertskap for bilsportledere fra 16 nasjoner når FIA avholder Regional Sportkongress på Gardermoen i helgen. Både FIA-president Jean Todt og visepresident Graham Stoker vil være til stede.

 

I tillegg til FIA-kongressen avholdes også møter i FIA North Europe Zone (NEZ) så mer enn 70 delegater vil være på plass.

Møtene starter fredag morgen, men allerede i dag vil mange delegater ankomme Gardermoen.

Det er ikke tilfeldig at møtene er lagt nettopp til denne helgen. Flere av delegatene vil også besøke Oslo Motor Show. Blant annet vil president Jean Todt besøke den populære messen på Lillestrøm lørdag formiddag. Der har både NMK og KNA sine stands, og selvfølgelig vil Todt overvære finalen i NBFs Online Racing Cup på NMKs stand klokken 13.00 på lørdag. graham_jean600
Graham Stoker og Jean Todt kommer begge til Gardermoen i helgen.

-Det er første gang i historien at det er et FIA-arrangement av denne art i Norge, så det er selvfølgelig stas å være vertskap, selv om det også er mye arbeid.  Etter mange gode internasjonale sportslige resultater de siste årene merker vi at Norge mer og mer regnes med i det internasjonale bilsportsmiljøet. At denne kongressen legges til Norge er et resultat av dette, og det forventes også at vi stiller opp og tar på oss slike oppgaver, sier Generalsekretær Hallgeir Raknerud i NBF. Sammen med Helen Thorgersen og Vera Bakke Andresen er det han som i første rekke har arbeidet med planleggingen og gjennomføringen av kongressen. I tillegg fungerer Tommy Kristiansen og Tom Vidar Kaasa som sjåfører under helgen, mens Stine Majorsæter og Lena Lysen er de første som møter delegatene på flyplassen.

nbf-staff_600

På kongressen er det mange temaer som vil bli berørt, og Holm Jacob Matheson skal ha et innlegg om NBFs talentutvikling. NBF har i mange år fått økonomisk tilskudd fra FIA til denne satsingen, og det som gjøres i Norge på dette området er internasjonalt anerkjent. Derfor ønsket FIAs ledelse at dette skal være et tema på kongressen.

logo250Svært mange av NBFs ansatte og tillitsvalgte er engasjert enten som delegater eller med arbeidsoppgaver for å få det hele til å flyte. Allerede ved ankomst på flyplassen blir delegatene møtt av NBFs vertinner for så å bli transportert til hotellet. Fredag er det middag for alle delegater og enkelte innbudte gjester på Operaen i Oslo.