Finale i Vestlandsmesterskapet

På søndag blir Vestlandsmesterskapet i bilcross avsluttet med finale på Vikedal Motorbane. NMK Bergen-førerne Henrik Ramsvik og Torbjørn Østerbø Veland leder junior og seniorklassen. I tillegg er det finale i NMK Vikedal Cup.

Det ligger an til en spennende finale i Vestlandsmesterskapet under søndagens bilcross. Det er NMK Bergen-førerne Henrik Ramsvik og Torbjørn Østerbø Veland, som er i ledelse i sammendraget etter at seks runder er avviklet. Men et løp skal strykes, og førerne fra NMK Vikedal er godt med i kampen om plasser på pallen.
I bilcross junior ligger NMK Vikedal-føreren André Hustoft Nesheim på andre plass, ti poeng bak Ramsvik som leder.
Stryker vi ett løp er de to helt likt.
-Dette blir spennende og målet mitt er en ny A-finale og prøve å være med i kampen om sammenlagtseieren helt inn, sier André Hustoft Nesheim fra Skjold, som liker seg på Vikedal Motorbane. I august gikk han helt til topps på hjemmebane.
-Banen i Vikedal er kjekk å kjøre på, og i år har jeg vært på pallen i alle løpene der.
Robert-André Heimvik fra NMK Bergen ligger på tredje plass foran finalen, men NMK Vikedal-førerne Gisle Årbø, Olav Bakkedal Bjelland og Lars-Erik Stangeland er alle godt med i kampen om den siste pallplassen.

Siste løpet
I bilcross er avstanden fra lederen Torbjørn Østerbø Veland til andremann Anders Hjelmås, også han frå NMK Bergen, større, og begge er klare som nummer en og to i årets Vestlandsmesterskap i bilcross.  NMK Vikedal-føreren Tor Egil Mæland ligger på tredje plass, men både Rune Vaktskjold, NMK Bergen, og Glenn Olav Lothe, NMK Vikedal, har den siste pallplassen innen rekkevidde. For Tor Egil Mæland er målet å forsvare tredjeplassen.
-Kommer til å ta en pause i bilcross etter dette løpet, og det hadde vært moro å avslutte med en pallplass i Vestlandsmesterskapet, sier Mæland, som likevel blir i miljøet for å støtte opp datteren Julie som skal begynne å kjøre i bilcross junior neste år.
Tor Egil Mæland har kjørt en spesiell bil de to årene han har kjørt bilcross, en Mazda 323F. Den eneste av sitt slag i bilcross på Vestlandet.  
-Tilfeldig at det ble den type bil, men den har fungert og vært gjennom mye, og etter helgen tror jeg den blir bilcrosspensjonist sammen med meg.

NMK Vikedal Cup
I tillegg til finalen i Vestlandsmesterskapet er det også finale i NMK Vikedal Cup i helgen. André Hustoft Nesheim leder bilcross junior, mens Torbjørn Østerbø Veland leder seniorklassen, som han gjør i Vestlandsmesterskapet. I de to rallycrossklassene er det NMK Vikedal-føreren Hallvard Finnvik som er på topp i den minste klassen, mens Ove Skårland har et godt grep om ledelsen i den største klassen, og ligger 14 poeng foran andremann Ørjan Strand Eikeland fra NMK Vikedal.
Hallvard Finnvik er klar for innsats på Vikedal Motorbane.
-I år har det bare blitt kjøring på Vikedal Motorbane for meg, men neste år blir det mer kjøring og jeg kommer til å satse på full serie i Vestlandsmesterskapet, sier han, som fikk problemer med bilen under bakkeløpet og rallycrossen i august.
-Fikk kjørt bakkeløpet, men i starten under rallycrossen gikk de siste drivakslingene og det ble ikke mer kjøring. Nå er jeg klar igjen og satser på å være med å kjempe om seieren på søndag.

På lørdag, mellom rallycrossen sine omgangar, kjører NMK Vikedal klubbløp for sine juniorer og jenter i bilcross. Totalt 35 førere er påmeldt i disse to klassene.

 

Bilde:
André Hustoft Nesheim (midten) vant bilcross junior klassen på Vikedal Motorbane i august. Foran Robert-Andre Heimvik (t.v.) og Eirik Fjeldstad, begge NMK Bergen.