Finale i Vestlandsmesterskapet

geir-harald-skeie-volvo-940.jpgEtter bakkeløpet på Klepp er det nå klart for finalene i Vestlandsmesterskapet i rallycross og bilcross på Vikedal Motorbane.

Først ut er rallycrossen som kjører sine finaler på lørdag. Etter den nest siste runden på Klepp, er det klart at Johannes Holten Lefsen og Geir Harald Skeie (bildet over) allerede er vestlandsmestere i sine klasser. De leder med så mange poeng at ingen kan hente dem inn. Geir Harald har likevel et klart mål for løpet i Vikedal.

-Målet er å avslutte med seier på Vikedal Motorbane, sier Geir Harald, som nå føler at han kan kjøre uten press på hjemmebane.
-Stemmer det, nå blir det helt klart fokus på kjøringen og løpsseieren.
At Ingvar Auestad sikrer seg sølvet i Free For All ser også ut til å være avgjort, men til helgen er også han lysten på en løpsseier.
-Har planar om å gi litt ekstra for å komme på toppen til helga, det hadde vært moro, sier han.
Kampen om bronsen og den siste pallplassen, blir nok det største spenningsmomentet under finalen i denne klassen. NMK Bergen-føreren Michael Seilen hentet inn to poeng på Ove Skårland under bakkeløpet på Klepp, og er nå fire poeng bak.
-Jeg kommer til Vikedal, og skal gi alt for å kapre den siste pallplassen.
Det er nå også klart at Håkon Gjesdal Nilsen stiller i klassen Free For All med en Super Car.
-Ja, det er den gamle Volvo S40ien til Frode Holte jeg kjører med i Vikedal, seier Gjesdal Nilsen, som ble nummer to med bilen på Klepp.

I rallycross nasjonalklassen er altså Johannes Holten Leifsen alt mester, men også han kjører for å avslutte med stil
-Satser på å komme på pallen. Bilen skal være i orden, men var borti en kantstein på Klepp og jeg får ta en kontroll av hjulstillingen for å sjekke at alt er som det skal.
Stein Erling Tjelta ligger på andre plass, med Lars Reidar Frøyland på plassen bak, og kampen om sølv og bronse vil stå mellom disse.

Rallycross junior
I rallycross junior er det NMK Vikedal-førerne Joakim Rønnevik og Bendik Nilsen som er i ledelse. Joakim har åtte poeng å gå på før finalen, og målet hans for løpshelgen er å dra i land Vestlandsmesterskapet.
-Jeg må dårligst bli nummer to om det skal gå, sier han.

Avgjort i bilcross junior
I bilcross har Gøran Spartveit fra NMK Vikedal allerede sikret seg tittelen i mesterskapet fordi også han leder med så mange poeng at ingen kan ta ham igjen. Likevel kan det bli kamp om andre og tredjeplassen. NMK Bergen-føreren Atle Teigland ligger på andre plass og har seks poeng å gå på til Tomas Nonslid, NMK Vikedal, som er på tredje. Også Sindre Vikedal kan med maksimal uttelling i finaleløpet blande seg inn i medaljekampen.

Spennende i bilcross
I seniorklassene i bilcross har NMK Vikedal-førerne Joakim Bruland og Knut Endre F. Ringhagen fulgt hverandre som skygger gjennom sesongen. Foran finalen er det Joakim Bruland som har overtaket.
-Leder med fire poeng, men i realiteten er ledelsen større fordi et løp skal strykes til slutt, sier Joakim, som likevel er nøktern til det som skal skje i helgen.

-Om Knut Endre vinner har jeg regnet ut at jeg må ha en niende plass i løpet, men alt kan skje, og i juni var jeg uheldig og greide bare en 13. plass i Vikedal.
Likevel er han optimist og bilen er klar.
-Egentlig ble bilen solgt på sist løp i Vikedal, men han som kjøpte den var grei med meg og lot meg kjøre med bilen ut sesongen, forklarer Joakim, som etter et år i bilcross nå satser på rallycross igjen.
-Ja, da blir det tilbake til NSU`n og rallycross i Vestlandsmesterskapet.

Knut Endre F. Ringhagen var på Klepp sist helg og gikk til topps i bilcrossklassen der. Løpet var likevel ikke tellende i Vestlandsmesterskapet.

Også dameklasse
NMK Vikedal inviterer også til egen dameklasse denne gangen. Denne blir kjørt sammen med rallycrossen på lørdag, og så langt er 13 førere påmeldt her.