Finaledeltagerne er klare

img_6441.jpgDe fem finaledeltagerne i konkurransen «Bilsporttalentet 2009» er klare. 17. september skal Andreas Bakkerud, Torbjørn Lunden Bjerke, Mats Lysen, Andreas Mikkelsen og Marius Aasen kjempe om premien som har en verdi på 325 000 kroner.

-De fem finalistene i Bilsporttalentet 2009 er plukket ut blant 19 kandidater mellom 15 og 21 år som er vurdert. Det gror godt i norsk bilsport, så det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

De fem finaledeltagere er godt kjent i bilsportmiljøet, og felles for dem alle er at de allerede har hevdet seg i forskjellige klasser og grener de har deltatt i.

Mats Lysen fra KNA Solør Motorsport, som også var med i fjor, kjemper i år om EM-tittelen i ralycross divisjon 1A til tross for at han bare er 17 år gammel.

Andreas Mikkelsen (20) fra NAF Motorsport Asker & Bærum, leder NM i rally gruppe N, og Subaru Cup. I tillegg har han erfaring fra VM i rally.

Andreas Bakkerud (17) fra NMK Bergen har bakgrunn fra gokart, men kjører nå på høyt nivå i NM i rallycross.

Torbjørn Lunden Bjerke (17) fra KNA Nordvest har også bakgrunn fra gokart, men har i år også hevdet seg meget bra i racingklassen Seven.

Marius Aasen (17) fra NAF Motorsport Asker & Bærum startet også med gokart, men er nå en av våre mest lovende rallyjuniorer.

I finalekonkurransen på Rudskogen Motorpark torsdag 17. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

-De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige biler og crosskart. De skal ha en hard fysisk test med løping og sykling og dessuten skal de presenteres seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil imidlertid bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 14. november.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Blant andre er Bilforlaget, Airsped, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK og Team Super Nasjonal, Subaru Norge, Kollevold Rallyimport, Proffklær med. Det samme er Rudskogen Motorpark og TV Media Produksjon AS.
Årets finaledeltagere er:

andreas_bakkerud_160.jpgAndreas Bakkerud
Alder: 17 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Bergen
Bosted: Bergen/Torsby (S)

tobjorn_l_bjerke_160.jpgTorbjørn Lunden Bjerke
Alder: 17 år
Gren: Karting/racing
Klubb: KNA Nordvest
Bosted: Ålesund

mats_lysen_160.jpgMats Lysen
Alder: 17 år
Gren: Rallycross
Klubb: KNA Solør Motorsport
Bosted: Brandval

andreas_mikkelsen_160.jpgAndreas Mikkelsen
Alder: 20 år
Gren: Rally
Klubb: NAF Motorsport Asker & Bærum
Bosted: Oslo

marius_aasen_160.jpgMarius Aasen
Alder: 17 år
Gren: Rally
Klubb: NAF Motorsport Asker & Bærum
Bosted: Hønefoss