Finaledeltagerne er klare

bakkerud_larsen_sykkelvelt_480.jpgDe fem finaledeltagerne i konkurransen «Bilsporttalentet 2011» er klare. 21. og 22. september skal Lars Øivind Enerberg, Sindre Furuseth, Øystein Helgheim. Frank Tore Larsen og Dennis Olsen kjempe om premien som har en verdi på 325 000 kroner.

-De fem finalistene i Bilsporttalentet 2011 er plukket ut av rundt 20 kandidater mellom 15 og 21 år som er vurdert. Vi har mange unge utøvere som markerer seg, og mange fra svært lav alder, så det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

De fem finaledeltagere er godt kjent i bilsportmiljøet, og felles for dem alle er at de allerede har hevdet seg i forskjellige klasser og grener de har deltatt i. Noen av dem har også internasjonal erfaring.Lars Øivind Enerberg (21) fra Lena og NMK Gjøvik slo ut i full blomst på rallycrossbanen i fjor, og i år leder han EM i klassen Touring Cars etter at åtte runder er kjørt. Han har vunnet fem av årets åtte runder med sin Ford Fiesta. Han deltok også i Bilsporttalentet 2010.

Sindre Furuseth (18) fra Råholt og NMK Gardermoen er et stort rallytalent. Han har så langt deltatt i ungdomsklassen, men står nå foran spennede oppgaver etter at han har rundet 18 år. Han har også flere år bak seg på gokartbanen.

Øystein Helgheim (15) fra Ålesund og KNA Nordvest er en av våre unge spennende gokartførere. Deltok i den internasjonale talentskolen FIA Karting Academy Trophy, der han var på pallen i to løp og endte på 7.plass sammenlagt. Fulgte opp med 6. plass i EM i KF3 i år, og kjører sterkt i det knallharde italienske mesterskapet.

Frank Tore Larsen (20) fra Steinberg og NMK Modum & Sigdal startet med gokart som 10-åring, men har kjørt rally fra han var 17 år. Han leder NM i den harde og jevne klassen for tohjulsdrevne biler med sin Ford Fiesta når kun en av årets runder gjenstår. Han deltok også i Bilsporttalentet 2010.
Dennis Olsen (15) fra Våler i Østfold og KNA Varna har til tross for sin lave alder etablert seg i det internasjonale kartingmiljøet. Vant storløpet Viking Trophy på Rudskogen i år, og ligger høyt i både det tyske mesterskapet og i World Karting Series i klassen KF3.

I finalekonkurransen på Vålerbanen onsdag 21. og torsdag 22. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

-De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler, gokart og crosskart. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presenteres seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil imidlertid bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 25. november.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bilforlaget, NAF trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Kollevold Rallyimport, Proffklær, Subaru/Voldsund Motor og TV Media Produksjon AS.

Årets finaledeltagere er:

enerberg_100.jpgLars Øivind Enerberg
Alder: 21 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Gjøvik
Bosted: 2850 LENA

furuseth_100.jpgSindre Furuseth
Alder: 18 år
Gren: Rally
Klubb: NMK Gardermoen
Bosted: 2070 RÅHOLT

helgheim_100.jpgØystein Helgheim
Alder: 15 år
Gren: Karting
Klubb: KNA Nordvest
Bosted: 6012 ÅLESUND

larsen_100.jpgFrank Tore Larsen
Alder: 20 år
Gren: Rally
Klubb: NMK Modum & Sigdal
Bosted: 3053 STEINBERG

olsen_100.jpgDennis Olsen
Alder: 15 år
Gren: Karting
Klubb: KNA Varna
Bosted: 1592 VÅLER I ØSTFOLD