Finaledeltagerne er klare

bilsporttalentetthumbnail1.JPGDe fem finaledeltagerne i konkurransen «Bilsporttalentet 2008» er klare. 25. september skal Tomas Eidjord, Christian Krognes, Mats Lysen, Andreas Mikkelsen og Kenneth Østvold kjempe om premien som har en verdi på 275 000 kroner.


-De fem finalistene i Bilsporttalentet 2008 er plukket ut blant 19 kandidater mellom 15 og 21 år som juryen har vurdert. Det gror godt i norsk bilsport, så det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

De fem finaledeltagere er godt kjent i bilsportmiljøet, og felles for dem alle er at de allerede har hevdet seg internasjonalt til tross for sin lave alder. Tomas Eidjord, Christian Krognes og Kenneth Østvold kjører alle karting, og har alle internasjonale resultater å vise til. Mats Lysen har vært årets komet i internasjonal rallycross. Til tross for at han er kun 16 år har han allerede stått på seierspallen i en EM-runde i divisjon 1A. Andreas Mikkelsen har flere VM-runder i rally bak seg, og leder dessuten årets NM i WRC-klassen sammen med Mads Østberg.

I finalekonkurransen på Rudskogen Motorpark 25. september skal de fem gjennom flere tester, før vinneren kåres.

-De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige biler og crosskart. De skal ha en hard fysisk test med løping og sykling og dessuten skal de presenteres seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil imidlertid bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 15. november.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Blant andre er Bilforlaget, Shell, motororganisasjonene KNA, NAF, MA og Team Super Nasjonal med. Det samme er Rudskogen Motorpark og TV Media Produksjon AS.

Årets finaledeltagere er:

tomas_eidjord_100.jpg

Tomas Eidjord
Alder: 16 år
Gren: Karting
Klubb: KNA Varna
Bosted: Kristiansand

christian_krognes_100.jpg

Christian Krognes
Alder: 18 år
Gren: Karting
Klubb: KNA Varna
Bosted: Hamar

mats_lysen_100.jpg

Mats Lysen
Alder: 16 år
Gren: Rallycross
Klubb: KNA Solør Motorsport
Bosted: Brandval

andreas_mikkelsen_100.jpg

Andreas Mikkelsen
Alder: 19 år
Gren: Rally
Klubb: NAF Motorsport Asker & Bærum
Bosted: Oslo

kenneth_ostvold_100.jpg

Kenneth Østvold
Alder: 19 år
Gren: Karting
Klubb: NMK Elverum
Bosted: Ottestad