Finaledeltagerne i Bilsporttalentet 2010

bilsporttalentet_4601.jpgDe fem finaledeltagerne i konkurransen «Bilsporttalentet 2010» er klare. 15. og 16. september skal Andreas Bakkerud, Lars Øivind Enerberg, Daniel Holten, Frank Tore Larsen og Jan Steve Røkland kjempe om premien som har en verdi på 325 000 kroner.

-De fem finalistene i Bilsporttalentet 2010 er plukket ut blant 19 kandidater mellom 15 og 21 år som er vurdert. Det gror godt i norsk bilsport, så det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

De fem finaledeltagere er godt kjent i bilsportmiljøet, og felles for dem alle er at de allerede har hevdet seg i forskjellige klasser og grener de har deltatt i. Noen av dem har også internasjonal erfaring.

Andreas Bakkerud (18) fra NMK Bergen har bakgrunn fra gokart. I år kjører han EM i rallycross i klassen divisjon 1A, der han ligger på en 5. plass foran de to siste rundene. Han var også med på Bilsporttalentet i fjor.

Lars Øivind Enerberg (20) fra NMK Gjøvik har slått ut i full blomst på rallycrossbanen i år. Han har vunnet to EM-runder i klassen divisjon 2, og ligger på en 4. plass sammenlagt når to runder gjenstår.

Daniel Holten (18) fra NMK Vikedal startet med bilcross som 16-åring, men kjører nå rallycross både i NM og utvalgte EM-runder. Han leder i NM i supernasjonal inntil 1600 ccm foran siste runde, og han har en 4. plass fra EM-runden i Sverige i divisjon 1A i år.

Frank Tore Larsen (19) fra NMK Modum & Sigdal startet med gokart allerede som 10-åring. Da han var 17 ble det rally, og i år kjører han en Ford Fiesta ST i gruppe N inntil 2000 ccm.

Jan Steve Røkland (18) fra NMK Gardermoen startet sin bilsportskarriere med crosskart. Men de to siste årene har han kjørt ungdomsrally. Han kjører nå ordinært rally med en Ford Fiesta ST.

I finalekonkurransen på Vålerbanen onsdag 15. og torsdag 16. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

-De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige biler og crosskart. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presenteres seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil imidlertid bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 20. november.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bilforlaget, Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Kollevold Rallyimport, Proffklær og TV Media Produksjon AS.

Årets finaledeltagere er:

andreas-bakkerud_200.jpgAndreas Bakkerud
Alder: 18 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Bergen
Bosted: 5122 MORVIK

lars-eneberg_200.jpgLars Øivind Enerberg
Alder: 20 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Gjøvik
Bosted: 2850 LENA

daniel-holten-3_200.jpgDaniel Holten
Alder: 18 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Vikedal
Bosted: 5583 VIKEDAL

frank-tore-larsen_200.jpgFrank Tore Larsen
Alder: 19 år
Gren: Rally
Klubb: NMK Modum & Sigdal
Bosted: 3053 STEINBERG

steve-rokland_200.jpgJan Steve Røkland
Alder: 18 år
Gren: Rally
Klubb: NMK Gardermoen
Bosted: 2212 KONGSVINGER