Finalegaranti for Petter Solberg

P_Solberg_14_TYR
Petter Solbergs har dominert på vei mot ny suksess. Tidenes første verdensmester i rallycross har kvalifisert seg til 11 finaler av 11 mulige denne sesongen.

 

Det er ingen andre førere i nærheten av. Estiske Reinis Nitiss er nærmest med sju, mens finske Toomas Heikkinen, norske Andreas Bakkerud og svenske Timmy Hansen har gjort seg fortjent til seks hver.

 

«Sesongen har vært fantastisk! Sant nok fikk vi ikke starte i den finske RX-finalen da vi ikke fikk tilstrekkelig tid til å komme oss til startplaten etter nødvendige reparasjoner av bilen, men vi var kvalifisert. Akkurat den stabiliteten er nøkkelen til at jeg vant VM-tittelen med temmelig klar margin. Jeg har plasseringene 1-6-2-7-3-4-1-1-1-3-6 – et snitt på 3,2 – denne sesongen. Det er jeg svært fornøyd med.

 

Allerede i Italia for to uker siden sikret jeg tittelen, men jeg kom likevel til Tyrkia mer seierssulten enn noen gang. Håpet om sesongens femte enkelttriumf ble ødelagt av et teknisk problem som startet i semifinalen. Mekanikerne mine forsøkte alt de maktet, men var ikke i stand til å reparere feilen på de ti minuttene vi hadde til rådighet.

 

Allerede da jeg startet motoren på startplata, visste jeg at det ikke ville fungere. Jeg trillet ut i finalen, men bestemte meg straks for å bryte løpet og ikke risikere at mer ble ødelagt.

 

Finalen som ble vunnet av min landsmann Andreas Bakkerud, så jeg på TV i serviceteltet vårt. Toer ble Timmy Hansen og treer Toomas Heikkinen.

 

I heatene tidligere søndag hadde vi problemer med bensintilførselen. Det førte til at motoren kuttet flere ganger både på start og underveis i løpene. Jeg var dermed ikke i stand til å kjempe meg til plass i første startrekke i semifinalen.

 

Jeg er skuffet over brutt finale. Jeg liker ikke å gi opp. Men bilen ville trolig ha tatt større skade om jeg hadde valgt å fortsette. Mest skuffet er jeg over uteblitt resultat foran 40 flotte venner fra min hovedsponsor Teng Tools som var på besøk.

 

Jeg sikret VM-gullet tre løp før sesongslutt. Jeg har vunnet 20 heat (nærmest er Hansen med 12) – eller 30 prosent av alle heat i årets sesong. Sesongen har utvilsomt vært fantastisk!

 

Nå er det 40 dager til neste fartsfest i rallycross-VM. San Luis, Argentina står for tur siste helg i november. Men ingen får hvile selv om bilene og utstyret sendes til Sør-Amerika med containerfrakt. Vi jobber allerede for fullt mot neste sesong for å få på plass alt som må til for å kjempe om mer suksess. Vi behøver all den tiden vi kan få for å få kabalene til å gå opp.»

 

 

Resultater World RX of Turkey:

1) Andreas Bakkerud, Norge 5.55,902, 2) Timmy Hansen, Sverige 0.01,106 min bak, 3) Toomas Heikkinen, Finland 0.5,565, 4) Anton Marklund, Sverige 0.08,945, 5) Henning Solberg, Norge 0.44,498, 6) Petter Solberg, Norge DNF.

 

Førermesterskapet sammenlagt:

1) Petter Solberg 250, 2) Toomas Heikkinen 200, 3) Reinis Nitiss 182, 4) Timmy Hansen 179, 5) Andreas Bakkerud 173, 6) Anton Marklund 159.