Finalistene til Bilsporttalentet 2020 er klare

Dennis Hauger, Ola Jr. Nore, Andrine Rafoss, Marius Solberg Hansen og Niklas Eker Abrahamsen er finalistene i Bilsporttalentet 2020. Finalen arrangeres på Vålerbanen den 5. oktober.

Bilsporttalentet er den mest prestisjefylte talentkonkurransen i norsk bilsport, og er åpen for alle bilsportutøvere fra det året de fyller 15 til det året de fyller 21 år. På grunn av den spesielle situasjonen med koronapandemien blir Bilsporttalentet i år litt annerledes enn tidligere.

-Det blir en litt mindre versjon i år enn tidligere, noe vi har møtt stor forståelse for ute i miljøet. Finalen skal avholdes på en dag i stedet for to, og vi jobber stadig med at pengepremien kan bli så stor som mulig, selv om den nok ikke blir like stor som tidligere, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Bilsporttalentet startet i 2008, og er en etterfølger av Castrol Juniortalent som ble startet av Holm Jacob Matheson i 1998. Mer enn fem millioner kroner er utdelt til norske bilsporttalenter i løpet av disse årene.

21 utøvere søkte i år om å få være med i Bilsporttalentet i år, og alle søknadene ble nøye vurdert av juryen bestående av Holm Jacob Matheson, Thomas Schie, Roger Moen, Tommy Rustad, Bruno Arntsen, Henning Isdal og Atle Gulbrandsen.

-Det å plukke ut fem finalister og to reserver blant så mange gode utøvere er ikke enkelt, da alle som søkte er store talenter. Juryen har blant annet vurdert tidligere resultater, fremtidsplaner, alder og helhetsinntrykket etter å ha lest alle søknadene og sjekket referanser.

Finalistene skal prøve seg bak rattet i ulike løpsbiler, og må også gjennom en fysisk test under finalen på Vålerbanen. Samarbeidspartnerne til Bilsporttalentet er Porsche, Vålerbanen, Bilforlaget, KNA, NMK, FMK, Proffklær AS, Team Supernasjonal, TV Media og Star Group AS.

De fem finalistene er:

Dennis Hauger (17), racing:
Dennis Hauger kjører for NMK Aurskog-Høland, og deltar i år i det internasjonale FIA Formel 3-mesterskapet. Han er også på elitelandslaget til Team Norway.

Ola Jr. Nore (19), rally:
Ola Jr. Nore fra NMK Modum & Sigdal kjører rally i R2-klassen med en Opel Adam, og har også internasjonale ambisjoner. Han var også med i finalen i Bilsporttalentet i fjor, og er på satsingslandslaget til Team Norway.

Andrine Rafoss (16), rallycross:
Andrine Rafoss kjører for NMK Konsmo, og deltar i juniorklassen i rallycross. Hun har også erfaring fra gokart tidligere.

Marius Solberg Hansen (16), rallycross:
Marius Solberg Hansen fra Asker og Bærum Motorsport er en skikkelig allrounder som kjører både rallycross, rally og racing. Men han satser mest på rallycross, hvor han i år kjører i klasse 1 med en Citroën.

Niklas Eker Abrahamsen (16), racing:
Niklas Eker Abrahamsen fra Asker og Bærum Motorsport har i flere år kjørt gokart, og har nå også begynt med racing i den norske GT4-klassen med en Citroën DS3. Neste år er planen å kjøre den danske DS3-Cup’en, og han er også en del av juniorlandslaget til Team Norway.

 

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen
2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad
2015: Henrik Krogstad, KNA Nordvest
2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp
2017: Theodor Olsen, NMK Solør
2018: Emil Heyerdahl, NMK Trøgstad
2019: Sivert Svardal, NMK Konsmo