Skal finne fartsfølelsen i Finland

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Sweden (SWE) -  WRC 11/02/2016 to 14/02/2016 - PHOTO :  @World

Ole Christian Veiby deltar lørdag i det finske mesterskapet i rally for å finne den rette fartsfølelsen før neste runde i junior-VM.

 

19-åringen har tidligere i år kjørt to av tre runder i det finske mesterskapet. I det rallygale landet har han yppet seg med én seier og én andreplass, og ligger på tredjeplass sammenlagt. Enset Oy SM-Ralli, som består av nesten 12 mil, fordelt på ni fartsetapper, har sin base utenfor Tampere.

– Det er en enorm rallyinteresse i Finland, og finnene synes det er litt moro at jeg kommer dit og hevder meg i toppen. De er ikke vant med at utlendinger kjører fra hjemmefavorittene. Men uansett så tenker ikke jeg på mesterskapet. For oss er det viktigste at vi får skikkelig fartsfølelse før Rally Polen. Dessuten vet jeg ikke om jeg får kjørt flere løp i det finske mesterskapet heller, forklarer Ole – som selvsagt skal kjøre VM-runden i Finland senere i sommer. Helgens løp er også en god test før det løpet.

Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen skal han i helgen kjøre Even Managements Skoda Fabia R5. Dette er en bil som trekker på alle fire hjulene, og er noe helt annet enn tohjulstrekkeren han kjører i junior-VM.

– Rally Polen går for å være ett av de raskeste VM-løpene når det kommer til snitthastighet. Derfor er det viktig å få skikkelig fartsfølelse før løpet. Dette gjelder for både Stig Rune og meg. I en R5-bil går alt så mye fortere, og løpet i Finland vil gi oss nyttige erfaringer og ikke minst fart i kroppen. Vi hadde en testdag med bilen i forrige uke, og den er utrolig moro å kjøre, forteller han.

I junior-VM kjører de norske guttene en Citröen DS3 R3T, og for å komme inn igjen i forhjulstrekkeren så fort som mulig, har de lagt opp til en test allerede på mandag.

– Bilene er vidt forskjellige, derfor er det viktig at vi får en test umiddelbart etter løpet og får følelsen med bilen igjen. Med dette løpet og den påfølgende testen, vil vi stille godt forberedt til neste VM-runde, sier han.