Finnskogrally med mye nytt


Årets KNA Rally Finnskog byr på mye nytt og spennende. Startrampe i sentrum lørdag formiddag, etapper som ikke er blitt kjørt på mange år, avsluttende etapper i mørket og rallyfest med partybandet Loveshack i Gågata lørdag kveld er noe av det som står på programmet.

 

– Vi har lyttet til både deltakere og publikum og har derfor gjort noen endringer år, forteller løpsleder Stig Rune Kjernsli foran KNA Rally Finnskog 2017, som arrangeres 28. januar.

Nytt av året er blant annet at de første bilene ikke ruller over startrampa i Jernbanegata i Kongsvinger før klokken 10.30 lørdag formiddag. Kjernsli forteller at det er flere årsaker til denne endringen.

– Undersøkelser har vist at deltakere har savnet nattetapper, og for å få til det har vi valgt å starte senere på dagen. Det betyr at de siste etappene vil foregå i mørket. Samtidig er det mer publikumsvennlig med start på formiddagen. Nå behøver ingen stresse for å komme seg grytidlig ut i rallyløypa. Bæreia-etappen er for øvrig åpningsetappe, og første bil starter kl 10.56. Mål på etappen er i år som i fjor på Bæreievangen. Det betyr at dette er en etappe som er lett tilgjengelig for publikum, sier han.

Deretter står Homsjøen for tur. Etappen kjøres sørover for første gang siden 2005. Tredje etappe er Kuberget, en populær etappe som ikke har stått på programmet siden 1996.

– Kuberget er en gammel klassiker vi er glade for å ha med igjen. Den har ligget død i over 20 år, men vi har fått til et godt samarbeid med grunneierne og er svært takknemlige for at vi kan relansere etappen i år, sier løpslederen.

Etter de tre  etappene er det service på Kongsvinger Travbane, hvor det vil være tilrettelagt for publikum.

– Dette er en fin anledning for publikum til å komme tett på førerne og se hvordan teamene jobber på service, sier han.

Etter service kjøres de tre etappene en gang til, hvor de to siste etappene kjøres i mørket, slik deltakerne har ytret ønske om. Til sammen byr årets andre NM-runde på nesten 120 kilometer med fartsetapper.

– Målgang vil være i Jernbanegata ved Gågata klokken 18.00. På kvelden blir det fest hvor partybandet Loveshack skal stå for underholdningen. Vi har fått mange tilbakemeldinger om at folk savner rallyteltet. Derfor har vi gjort en liten vri, og flytter festen til Gågata. Loveshack er et partyband folk i vårt distrikt er blitt glade i. Alle vet at stemningen blir på topp når de går på scenen, sier han.

 

Tidsskjema

Kl. 10.56: SS1 Bæreia 1, 20,38 km

Kl. 11.59: SS2 Homsjøen Syd 1, 12,96 km

Kl. 12.27: SS3 Kuberget 1, 22,60 km

Kl. 13.43: Service, Kongsvinger Travbane

Kl. 14.45: SS4 Bæreia 2, 20,38 km

Kl. 15.48: SS5 Homsjøen Syd 2, 12,96 km

Kl. 16.16: SS6 Kuberget 2, 22,60 km

Kl. 18.01: Mål i Jernbanegata

BILDE

Stig Rune Kjernsli ønsker velkommen til KNA Rally Finnskog 2017. Start og mål vil være i Jernbanegata i Kongsvinger.