Finstad vant i Peugeot SuperCup

k_finstad.jpgKjetil Finstad og Stian Pettersen trakk det lengste strået av deltagerne i Peugeot SuperCup i Aurskog Høland Rally.

Aurskog-Høland Rally ble som forventet en fight om sekunder og tideler for deltakerne i Peugeot SuperCup. Det har ikke vært satt flere topptider enn under helgens rally, og etter en rekke spennende prøver var det til slutt Finstad og Pettersen som vant.

Dette er andre seier på rad for Finstad og Pettersen, som har vist solide takter i det siste. Petter Kristiansen og Ole Kristian Brennum kan også føle seg som vinnere etter helgen. Endelig løsnet det skikkelig, og før siste SS var det kun 1,6 sekund som skilte bilene. Tredjeplassen gikk til Jim Roger Haugom og Tore Henriksen. Jim Roger kjørte med gipset hånd, men trosset handikapet og kjørte mykt, sikkert og fornuftig hele dagen.

Fjerdeplassen gikk til Sebastian Andresen og Martin Otterstad. Tidene var helt i toppen, men en ødelagt bremseslange på SS4, og et eksosanlegg som ramlet av og kilte seg i bakhjulet da den samme prøven ble kjørt igjen senere på dagen, gjorde at muligheten til å kjempe om pallen glapp. Kristian Svendsen og Marit Andersen, som endte på femteplass, led også samme skjebne med en ødelagt bremseslange på SS4. Kristian er nok likevel fornøyd med å fullføre et rally og kunne friskmelde bilen etter den voldsomme krasjen under Rally Sørland i fjor.

Det var Karl den XII vei, SS4 og SS8, som skulle ødelegge for fjorårsvinnerne Stig Rune Skjærmoen og Einar Alexandersen. Stig Rune kom med litt for stor fart over et gupp, mistet festet med hjulene, og seilte av veien og over en steinrøys. Denne etappen felte også Kristian Dalen. Han slo hull i bunnpannen omtrent på samme sted som Stig Rune fikk problemer, og uten olje på motoren ble det selvsagt stopp i løpets nest siste etappe. Stig Rune og Kristian lå som nummer 1 og 2 i løpet før de måtte bryte, så det var selvsagt to svært skuffede førere som måtte ta bilene sine inn til serviceplass.

Etter Aurskog Høland Rally har vi fått en ny leder i Peugeot SuperCup – Kjetil Finstad. Men det er fortsatt seks deltagere som kan vinne årets utgave av Peugeot SuperCup, så vi tar sommerferie med spenningen på topp!