Fire fra bilsport i egen jentesatsing

Fire jenter fra bilsport har fått plass i Norges Motorsportforbund sin satsing Team Norway Junior Jenter. De fire er Kristiane Hvaal Engh, Elina Lie Rolfsen, Celina Gran Hanssen og Beda Johansen.

Norges Motorsportforbund, som er forbundet for motorsykkel, snøscooter, båt og radiostyrt bil har i flere år hatt en egen satsing på jenter, med flere årlige jentesamlinger. I fjor ble Celina Gran Hanssen og Beda Johansen fra bilsporten med på eget initiativ, og litt senere ble Norges Bilsportforbund tilbud om å bli en offisiell partner.

-Vi synes dette prosjektet er veldig spennende, og er positive til å jobbe sammen med NMF. Derfor har vi fått til en ordning hvor fire jenter fra bilsporten kan være med på disse samlingene, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

NMF sitt Team Norway Junior Jenter har flere samlinger hvert år med fokus på fysisk trening, faglig innhold og sosial moro. Det er for jenter mellom 13 og 18 år som driver med motorsport, og målsettingen er å legge forholdene enda bedre til rette for jenter i motorsporten. Når man har fått plass, er man med i prosjektet, som styres av Marianne Agard-Michelsen, i to år.

Norges Bilsportforbund inviterte kvinnelige norske bilsportutøvere til å søke om å de to ledige plassene denne vinteren, og de som ble plukket ut var Elina Lie Rolfsen og Kristiane Hvaal Engh.

Elina er 12 år, og kjører gokart i klassen jr 125, og står nå foran en spennende sesong. Kristiane er 16 år, og kjører rallycross. Hun kjører nå i Danmark for teamet til Ulrik Linnemann. Beda Johansen er snart 16 år, og har kjørt bilcross og vært kartleser for faren sin i rally. Celina Gran Hanssen er 18 år, og kjører dragracing.

De andre deltakerne på samlingene kommer fra grenene til Norges Motorsportforbund.

På grunn av pandemien har det vært vanskelig å arrangere samlinger den siste tiden, men prosjektet har spennende planer for flere samlinger utover.

Les mer om prosjektet her:
https://nmfsport.no/toppidrett/team-norway-junior/team-norway-junior-jenter/