Fire nye gullratt utdelt

Gullratt_januar 2015
Fire bilsportsutøvere er tildelt Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sin innsats. Ola Frøshaug, Roger Moen, Arne Johannessen og Alf Aslak Eng fikk sine utmerkelser på tirsdag.

 

 

Rundt 30 ”gamle” og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen av Gullrattet på KNA-hotellet i Oslo tirsdag kveld. Det var en fin blanding av unge og gamle som spant seg fra Ingar Engan (83) til den unge formelbil-føreren Dennis Olsen (19), via kjente profiler som for eksempel Martin Schanche, Egil Stenshagen, Erik Aaby og Terje Schie som var samlet. Under kvelden kunne fire nye medlemmer innta den eksklusive Gullrattklubben. Utøvere som har gjort seg fortjent til utmerkelsen gjennom det poengsystemet som er utarbeidet.

De som ble tildelt Gullrattet denne gangen var Arne Johannessen (56) fra Finstadjordet og klubben Amcar. Johannessen har vært en ledene profil i Offroad-miljøet i Norge i en årrekke, og kjører den dag i dag oppover stupbratte stigninger i sandtak.
Ola Frøshaug (50) fra Båstad og NMK Trøgstad fikk også Gullrattet for sine prestasjoner først og fremst i rallycross og bakkeløp gjennom mange sesonger. Hans klubbkamerat, Alf Aslak Eng (49) fra Mysen fikk også utmerkelsen. Eng har i en årrekke kjørt både rallycross og mye baneracing i forskjellige klasser og med forskjellige biler.

Sistemann som fikk Gullrattet på tirsdag var Roger Moen (48) fra Fjellhamar og NMK Eidsvoll. Moen er oppvokst i bilsportsmiljøet og var en pioner i norsk baneracing på 90-tallet. Han kjørte blant annet flere sesonger i Storbritannia med gode resultater.

 

Med disse fire er det nå 120 utøvere som har fått NBFs gullratt gjennom historien. Gullrattet ble innstiftet i 2004, og man har gått tilbake i historien for å sjekke en rekke utøvere og deres resultater for å komme frem til de som er kvalifisert.

 

 

Blant de 120 innehaverne er det sju par far/sønn. Det er Ola og Tommy Rustad, Arne og Martin Stenshorne, Roy og Johny Sandmo, Terje og Thomas Schie, Helge og Cato Menkerud, Ingar og Kjetil Engan samt Stein og Anders Grøndal.

 

 

De fire som fikk Gullrattet på tirsdag var:
Roger Moen, 48 år, NMK Eidsvoll
Ola Frøshaug, 50 år, NMK Trøgstad
Alf Aslak Eng, 49 år, NMK Trøgstad
Arne Johannessen, 56 år, Amcar