Fire nye gullratt utdelt

 

 Gullrattere 2013_600 (2)
Fire bilsportsutøvere fikk denne uken Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sin innsats. Blant disse var rallyføreren Andreas Mikkelsen som står foran en spennende karriere som fabrikksfører for Volkswagen.

 

 

Rundt 25 ”gamle” og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen av Gullrattet på KNA-hotellet i Oslo tirsdag kveld. Blant disse var «Mr. Rallycross», Martin Schanche (68). Under kvelden kunne fire nye medlemmer innta den eksklusive Gullrattklubben. Utøvere som har gjort seg fortjent til utmerkelsen gjennom det poengsystemet som er utarbeidet.

Blant dem som fikk Gullrattet denne gangen var rallyføreren Andreas Mikkelsen (22) fra KNA Kongsvinger. Han står foran en spennende karriere som fabrikksfører for Volkswagen, men gjennom seier i IRC-mesterskapet de to siste årene er han allerede kvalifisert for Gullrattet. Mikkelsen ble også kåret til «Årets Bilsportsutøver» i Norge i 2012.

Også Mikkelsens tidligere kartleser, Ola Fløene (44) fra NMK Hamar fikk Gullrattet for sin innsats gjennom mange år. I tillegg til å ha vært med Mikkelsen under flere år, har han også vært kartleser for førere som Henning Solberg, Martin Stenshorne, Morten Østberg og Bernt Kollevold for å nevne noen. Fløene har også kjørt med flere utenlandske førere, og deltok seneste sist helg i VM-runden i Sverige og Norge sammen med det unge svenske talentet Pontus Tidemand. Sammen med Mikkelsen ble Fløene kåret til «Årets Bilsportsutøver» i fjor.

 

Andreas Bakkerud (21) fra NMK Bergen fikk også Gullrattet denne uken. Bakkerud er Europamester i rallycross i klassen Super 1600 to år på rad, og han er en del av Bilsportforbundets elitesatsing Junior Team Norway. Bakkerud ble kåret til «Årets Bilsportsutøver» i 2011.

Steve Røkland (20) fra NMK Gardermoen startet sin karriere tidlig i crosskart, og har sanket poeng gjennom flere NM-titler og også nordiske mesterskap. Han er også norgesmester i rally og bakkeløp, og han leder per i dag NM-klassen for tohjulsdrevne rallybiler etter to runder. Røkland er også en del av Junior Team Norway.

Med disse fire er det nå 110 utøvere som har fått NBFs gullratt gjennom historien. Gullrattet ble innstiftet i 2004, og man har gått tilbake i historien for å sjekke en rekke utøvere og deres resultater for å komme frem til de som er kvalifisert.

 

 

Blant de 110 innehaverne er det seks par far/sønn. Det er Ola og Tommy Rustad, Arne og Martin Stenshorne, Roy og Johny Sandmo, Terje og Thomas Schie, Helge og Cato Menkerud samt Ingar og Kjetil Engan.

 

 

De fire som fikk Gullrattet på tirsdag var:

Andreas Mikkelsen, 22 år, Oslo, KNA Kongsvinger

Ola Fløene, 44 år, Hamar, Hamar, NMK Hamar

Steve Røkland, 20 år, Kongsvinger, NMK Gardermoen

Andreas Bakkerud, 21 år, Bergen, NMK Bergen