Fjerde NM-runde i rallycross i Konsmo

Årets fjerde NM-runde i rallycross kjøres førstkommende helg på Konsmo Motorbane i Audnedal i Vest Agder. Rundt 65 deltagere stiller i løpet som også inneholder fjerde runde av Junior Cup.  Arrangør er NMK Konsmo, som selv har medaljekandidater i de fleste NM-klassene.
 
NMK Konsmo er en svært aktiv klubb på Sørlandet. En god arrangør og en klubb med en rekke sterke førere. I helgens NM-runde har de egne førere som Sivert Svardal, Per Magne Svardal, Fredrik Ågedal, Kim Åvar Meland og Trond Simen Larsen som alle vil være med å kjempe om seire i sine klasser.

Det er de fire supernasjonal-klassene som har NM-løp på Konsmo. Klassene er: t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400.
Fjerde runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Konsmo Motorbane til helgen.

 

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Martin Kjær fra NMK Grenland som leder med sin Opel Corsa. Unggutten har kjørt inn 87 poeng så langt.
På en andreplass følger Knut Øystein Haaland fra NMK Larvik i VW Polo. Han har så langt kjørt inn 81 poeng, mistet ledelsen til Kjær i forrige runde på Finnskogbanen.

På en tredjeplass følger beste kvinnelige fører i klassen, Helene Hvaal fra NMK Larvik. Hun står bokført med 65 poeng i sin Citroën Saxo.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er det hjemmefavoritten fra NMK Konsmo, Sivert Svardal som leder med sin Mazda RX8.  Han har kjørt inn 92 poeng på de tre første rundene.

På en andreplass følger Jan Emil Wilsberg fra KNA Kongsvinger med sin Citroën DS3 og 87 poeng. Fjorårets Norgesmester, Daniel Holten fra NMK Vikedal ligger på tredjeplass med sin Ford Fiesta. Han står bokført med 82 poeng.

I klassen til og med 2400 ccm er det regjerende norgesmester Fredrik Ågedal fra helgens arrangørklubb NMK Konsmo som leder med sin BMW M3. Han står bokført med 88 poeng.

Andreplassen innehas av Jørgen Syversen fra NMK Aremark i Ford med 83 poeng. På en tredjeplass følger Robin Slåttekjær fra NMK Grenland, også han i Ford, med 77 poeng.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, topper tittelforsvarer Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland etter tre runder. Dalseth Jacobsen har så langt kjørt inn 96 poeng.

Men han har ingen trygg ledelse.  Kun fire poeng bak ligger mesteren fra 2016 og fjorårets sølvvinner, Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad. Han står bokført med 92 poeng med sin BMW M3.

På en tredjeplass følger Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo med BMW M3 og 85 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres årets fjerde runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Finnskogbanen. Her er det Ole Henry Steinsholt fra NMK Grenland som leder med 94 poeng i sin Honda Civic. Steinsholt har vist at han er et av våre største talent for tiden ved å bli både Nord-Europeisk mester i rallycross forrige helg, og også ved å vinne NMKs landsfinale i bilcross for junior tidligere i sommer.

På en andreplass ligger Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo med sin Honda Civic og 88 poeng. På tredjeplass følger Steffen Hansen fra NMK Gardermoen med Ford og 81 poeng.

NM-runden på Konsmo Motorbane kjøres over to dager med trening og tre innledende omganger på lørdag, samt fjerde innledende omgang og finaler på søndag.

 

Banen:
Adresse: Røynesdalveien 32, 4525 KONSMO
-GPS : N 58`19.147 E 7`21.815

Banen er 820 m lang.  Bredde startplate: 15m – Maks. bredde: 16 m – Min. bredde: 9 m Underlag: 60 % grus, 40 % asfalt, kjøreretning mot klokka.

Poengstillingen så langt finnes her:
https://bilsport.no/poengstilling/

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
www.nmkkonsmo.no

NM-reglement for rallycross:
https://bilsportboka.no/kapittel/rallycross/nm-rallycross-reglement/

 

Terminliste NM Rallycross Supernasjonal 2018:

26.-27. mai Indre Østfold Motorsport
23. juni NMK Grenland
7.-8. juli KNA Solør Motorsport
25.-26. august NMK Konsmo
22.-23. september NMK Gardermoen

 

Terminliste NM Supercar

5.-6. mai Höljes (RallyX Nordic)
26.-27. mai Indre Østfold Motorsport
23. juni NMK Grenland
24. juni NMK Grenland (RallyX Nordic)
22.-23. september NMK Gardermoen