Fjerde strake for Bieltvedt

bieltvedt_eilertsen_sorland_500.jpgSveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold er umulig å komme på talefot med i årets Subaru Rally Cup. I Rally Sørland tok han sin fjerde strake seier.

Dermed står Bieltvedt bokført med maksimale 100 poeng i cupen der vinneren stikker av med hele 200 000 kroner. Sammen med kartleser Roger Eilertsen har han vunnet samtlige løp i år, og det i sin debutsesong i firehjulsdrevne Subaru Impreza.

-Det har gått over all forventning, og nå fikk vi jo bevis på at det fungerer fos oss på grus også. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg var litt nervøs foran start i Mandal. Det er alltid noe spesielt med sesongens første grusløp, og dette var også første grusløpet for oss med Subaru. Men det fungerte nærmest perfekt. Vi må nok gjøre noen justeringer, og få noen flere kilometer for å kunne ta opp kampen om NM-tittelen, men det kommer, sier Bieltvedt. I tillegg til å lede Subaru Rally Cup ligger han også på en flott 2. plass i NM for gruppe N bak Martin Stenshorne.

Det var noe overraskende Herman Tank-Nielsen fra KNA Oslo som ble nest best av Subaru-førerne i Rally Sørland. Han sikret seg dermed 20 poeng i tillegg til de 11 han hadde fra før.

På en 3. plass i det flotte vårværet på Sørlandet fulgte Geir Ingar Mythe fra NMK Gol. Han gikk dermed opp på 3. plass sammenlagt, bak Øyvind Sulland fra NAF Motorsport Gjøvik som endte på 4. plass av Subaru-førerne i Rally Sørland.

Anders Kjær fra NMK Larvik mistet sin 3. plass etter at han kjørte ut og måtte bryte løpet denne gangen.

Det er 17 førere som kjemper om premiepotten på 390 000 kroner i Subaru Rally Cup. Samtlige deltagere kjører Subaru Impreza WRX i gruppe N over 2000 ccm, og samtlige med det miljøvennlige drivstoffet E85. Det er sju løp som teller i den prestisjefylte cupen, og løpene er de samme som i Norgesmesterskapet.

Neste løp i Subaru Rally Cup er Aurskog Høland Rally 7. juni.