Fjerdeplass på Anders Krohn

03-stpete02_500.jpgAnders Krohn startet og kom i mål som nummer fire i sitt første løp i St. Petersburgs gater. Løpet var andre runde i Star Mazda-mesterskapet, og Anders slet med dårlig sikt på grunn av oljesøl fra en konkurrent!

Det ble det et meget vanskelig løp for 22-åringen fra KNA klepp Motorsport da han måtte kjøre i 45 minutter nesten uten sikt, på grunn av at bilen foran lakk olje hele løpet. Oljen la seg på visiret til Krohn.
Årets andre runde i det Amerikanske Star Mazda Mesterskapet ble kjørt sammen med IndyCar, Amerikas svar på Formel 1, og ikke mindre enn 160,000 tilskuere var på plass. Lørdag morgen sto kvalifisering for tur, men denne ble kuttet kraftig ned etter at en av førerne hadde en stjernesmell etter bare fem minutter. Heldigvis var Krohns ene runde rask nok til å starte løpet som nummer fire.

Anders fikk en grei start på løpet, og klarte å holde fjerdeplassen gjennom den første svingen og de påfølgende rundene. Anders, eller The Viking som han kalles i USA, kunne se mindre og mindre for hver runde som gikk, fordi føreren på tredjeplassen lakk olje fra girkassen. Krohn kjørte resten av løpet nærmest blindet, men klarte å holde fast om fjerdeplassen og tjente gode mesterskapspoeng. Til tross for vanskelighetene satte han løpets tredje raskeste rundetid.
-Jeg har drømt om å kjøre St. Petersburg-løpet helt siden jeg kom til USA i 2008. Banen er utrolig bra, og mengden tilskuere gjør det hele til en opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme. Vi hadde god tro på en pallplass i løpet, men oljesølet gjorde dette nesten umulig. Føreren foran meg måtte ha gjort en feil for at jeg skulle kommet meg opp på pallen, og det gjorde han ikke. Selv om det ikke er det resultatet vi hadde håpet på, er det gode mesterskapspoeng. Vi ser nå fremover mot det neste løpet, sa Krohn, som nå skal tilbringe to uker i Norge.
Anders ligger for øyeblikket på fjerdeplassen i mesterskapet, og satser på å forbedre på den posisjonen når det neste løpet går av stabelen på Laguna Seca i California 22. Mai.