Flere steg fremover for Bakkerud

Før helgens VM-runde i belgiske Mettet hadde Andreas Bakkerud en fattig poengfangst på kun 11 poeng over tre år på denne banen. Helgens 19 poeng er en betydelig forbedring, men også denne helgen endte det hele med en smell og krasj i dekkbarrierene etter et sammenstøt med landsmannen Petter Solberg. 

Andreas Bakkerud hadde en tung helg i Hockenheim for bare en uke siden.
Han viste imidlertid evnen til å riste av seg skuffelsen, og sammen med teamet hadde de funnet farten i deres Ford Focus RS RX igjen. I de innledende rundene endte han på henholdsvis 4,15,8 og 2 plass – som til slutt gav han en fjerdeplass totalt og start fra første rekke i semifinalen.

– Jeg er veldig godt fornøyd med framgangen både her på banen i Belgia, og med bil og kjøring siden Hockenheim. Vi har litt igjen å jobbe med, men vi kommer nå også til flere baner som både jeg og bilen trives veldig godt på, forteller Bakkerud som også fikk teamsjef Ken Block med seg til semifinale denne helgen.

Framgangen fortsatte i semifinalen hvor Bakkerud ble nummer to og tok seg til finalen etter god kjøring i et svært sterkt semifinale heat. I finalen fikk han en veldig god start, og vant faktisk også Monster Energy Super Charge award for å være først til første sving. Deretter ble det tøft, og Bakkerud ble tvunget på utsiden i første sving, og kom seg inn på en fjerde posisjon til slutt ut på første runde.

Ut på tredje runde går Petter Solberg i en duell med Timmy Hansen, og Solberg misser sporet og svinger brått inn i banen igjen. – Jeg ser de er i duell, og prøver å komme meg unna, men Petter svinger bare rett inn i banen foran meg, og treffer fronten på bilen min. Det er en ekkel følelse når du vet det kommer til å smelle på den måten. Jeg prøver alt jeg kan å komme meg unne, og svinger rett inn i dekkbarrieren og knuser forstilling og punkterer. Dermed var finalen over for meg der, forteller en litt oppgitt Bakkerud.

– Han vet jo at det kommer biler bak, og situasjonen kunne endt mye verre om jeg ikke hadde vært obs på hva som skjedde. Jeg har sett reprisen flere ganger etterpå, og der ser det ikke så ille ut der, men for meg som kom styrtende i over 100 km/t var det en forferdelig opplevelse, og det føles selvfølgelig urettferdig at helgen skal ende slik.

Neste løp går om to uker på Engelske Lydden Hill, og Bakkerud har planer om å fortsette framgangen der.
– I fjor løsnet det skikkelig på Lydden Hill for oss. Den banen liker jeg godt, og har alltid hatt gode resultater på. Deretter følger Hell i Norge, og Høljes i Sverige som jeg begge vant på i fjor. Jeg føler virkelig at det er på tide at ting skal gå litt min vei nå, og skal jobbe knallhardt for å klare det, avslutter en fokusert Andreas Bakkerud.