Fløene fullførte Dakar Rally

Ola Fløene og Khalid Al Qassimi fra Emiratene fullførte årets Dakar Rally, og endte på en 16. plass totalt.

Etter søndagens målgang stod det klart at Ola Fløene hadde gjennomført sitt beste Dakar Rally så langt i karrieren. Det er første gang han kommer til mål i løpet som han deltok i som kartleser for fjerde gang i år.

Al Qassimi og Fløene kjørte årets Dakar Rally i en Mini, en John Cooper Works Buggy for X-Raid Mini JCW Team. De lå lenge på 16. plass totalt i løpet, og den plasseringen klarte de altså å forsvare på søndagens avslutningsetappe, som var på 281 km fra ALl-Hofuf til Dammam i Saudi Arabia. Etappen var ikke av de lengste i løpet med sine 136 km med fartsetappe. Totalt har det vært kjøring på 14 dager etter starten på Nyttårsaften.

Al Qassimi og Fløene hadde en kjøretid i løpet på 52 timer 13 minutter og 44 sekunder. De var 7 timer, 10 minutter og 29 sekunder. I teamet X-Raid Mini JCW Team ble de to nest best. Teamet hadde fire biler i mål, og best ble Sebastian Helpern og Bernardo Graue fra Argentina på en 9. plass.

Nasser Al Attiyah fra Qatar og kartleser Mathieu Baumel fra Frankrike i Toyota GR DKR Hilux ble vinner av årets Dakar Rally. Al Attiyah vant løpet for femte gang. Han er også regjerende verdensmester i ørken-rally.  De kjørte for Toyotas fabrikksteam Toyota Gazoo Racing.

Andreplassen i årets Dakar Rally gikk til Sebastien Loeb og kartleser Fabian Lurquin fra Belgia. Loeb tok dermed sin tredje andreplass i løpet og kjørte for temaet Bahrain Raid Extreme i en Prodrive-bygget og drevet Prodrive Hunter.

Lucas Moraes fra Brasil med kartleser Timo Gottschalk fra Tyskland i en Toyota Hilux Overdrive endte på tredjeplass i årets løp.