Flott avslutning på Norgesmesterskapet i Rallycross

Sjette og siste NM runde i Rallycross ble arrangert på Grenland Motorsportsenter 23. september med NMK Grenland som arrangør, og det ble en flott og verdig NM avslutning hvor 3 nye norgesmestere ble kåret.

Espen Isaksætre (KNA Solør Motorsport) var allerede norgesmester i klasse 1 før siste løpet. Dermed var det de to andre medaljene som det var knyttet en viss spenning rundt selv om Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus hadde et visst tak om sølvmedaljen. Isaksætre stod i beste startspor i A-finalen men det var Ada Marie Hvaal fra NMK Larvik som tok starten og ledet an A-finalen de første rundene. Men en liten feil i alternativsporet gjorde at både Isaksætre og Marius Bermingrud passerte. Hvaal kom i mål til en 3. plass og viste at hun virkelig kan hevde seg blant gutta med sin andre pallplassering denne sesongen.

Taraldsen ble nummer 4 og sikret sølvmedaljen foran Bermingrud.

 

I klasse 2 var det veldig jevnt og det var sånn at den som kom først i mål i A-finalen av Ben-Philip Gundersen fra KNA Solør Motorsport og Daniel Holten fra NMK Vikedal ville bli norgesmester. Like suveren som Gundersen var på Finnskogbanen forrige løp var Holten nå i innledende omganger og vant alle omgangene. Gundersen fant ikke helt rytmen på banen og slet litt med tempoet til de aller beste denne gangen. Gundersen ble nummer 6 og Daniel Holten ble norgesmester foran Ben-Philip Gundersen og Erik Svartås (KNA Varna).

Men det var Fredrik Magnussen (NMK Hønefoss) som var raskest i A-finalen og vant løpet, foran Holten og Jan Emil Wilsberg fra KNA Kongsvinger. Wilsberg er bare 19 år, kjører sin andre sesong i rallycross og har imponert med 3 pallplasser denne sesongen.

I klasse 3 ble det også spenning. Robin Slåttekjær fra NMK Grenland hadde nærmet seg toppen etter løpet på Finnskogen og på hjemmebane gav han alt for å være med i kampen om det edleste metallet. Han knappet inn på ledelsen Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo hadde med raskeste kjøring i alle de innledende omgangene og var først i mål i A-finalen. Men Ågedal hadde den nødvendige marginen og kunne med sin tredjeplass i løpet feire NM gullet. Slåttekjær ble nummer 2 i NM med Kenneth Hansen fra KNA Varna på bronseplass. Per A Jørgensen fra NMK Grenland fikk en opptur på hjemmebane og ble nummer 2 i løpet, noe han var særdeles fornøyd med.

Etter å ha sikret seg nok poeng i innledende omganger kunne Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland kjøre A-finalen vel vitende om at han var norgesmester. Og det ble en avslutning en norgesmester verdig i det han var raskest i A-finalen og vant løpet suverent foran Herbjørn Haug (NMK Solør) og Rune Engesvoll (NMK Gardermoen). Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad ble nummer 2 i NM og Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo nummer 3.

Juniorcupen ble også avsluttet med en spennende finale og flott kjøring. Og det var Per Magne Svardal fra NMK Konsmo og Mathias Kveven Hamre fra NMK Grenland som skulle gjøre opp om gull og sølvmedalje. En kamp Svardal gikk seirende ut av i det han ledet før løpet, var best underveis og vant løpet. Hamre ble nummer 4 og kunne dermed sikre sølvmedalje i cupen. Guro Majormoen fra NMK Kongsberg fikk bronsemedalje. Jentene hevder seg stadig i juniorklassen og på løpet ble Helene Hvaal fra NMK Larvik nummer 2.

Resultater fra løpet

NM resultater