Flott fremgang for Marius Aasen

marius-aasen_numedal-2_470.jpgVinneren av Konkurransen «Bilsporttalentet 2009», Marius Aasen (18) viser fin fremgang i rally. I helgen endte han på 4. plass blant førerne i Subaru Cup i Numedalsrally.

Marius Aasen, som nå følges opp i NBFs talentutviklingsprogram, vise stadig fremgang i sin Subaru rallybil. Han fikk mange mil i bilen da han fullførte Rally Sweden, og det fikk han betalt for i lørdagens Numedalsrally. Ikke bar endte han på 4. plass i Subaru Cup bak Andreas Mikkelsen, Pontus Tidemand og Anders Kjær. han kjørte også inn til 9. plass totalt og sikret dermed seeding.

-Vi er strålende fornøyd med resultat, og merker at det går bedre og bedre for hvert løp nå, sier Marius som har med seg Tore Andre Haldammen i kartleserstolen.

Men selv om Marius kjører bedre og bedre var det Andreas Mikkelsen (20) som ble suveren vinner av tredje runde av Subaru Cup i Numedalsrally på lørdag. Oslo-gutten trives svært godt på de flotte fjelletappene i Nore og Uvdal.

-Jeg har kjørt og testet veldig mye i dette området, så jeg tror nesten jeg kunne kjørt dette løpet uten noter. I tillegg til at jeg kjenner veiene godt, så er det også fantastiske veier og med det strålende været vi hadde i dag så har det vært en maksimal rallyopplevelse for oss, sa Andreas Mikkelsen etter målgang ved Rødberg Hotell. Ikke bare ble han beste fører i Subaru Cup for tredje gang i år. Han endte på en sterk andreplass totalt i løpet, kun slått av Mads Østberg i Subaru WRC, og han vant NM-klassen gruppe N og tok dermed over ledelsen også i norgesmesterskapet.

Sammen med kartlesere Ola Fløene kom Andreas Mikkelsen fra stor suksess med andreplass i S2000-klassen i VM-løpet Rally Sweden, og de hadde litt innkjøringsproblemer på lørdag.

-Det er klart det er stor forskjell fra en S2000-bil til en Subaru Cup-bil. Jeg merket at kjøringen ikke var optimal i enkelte svinger i starten av løpet her, men det kom seg fort. Vi hadde heller ikke noe trøbbel med bilen, alt fungerte perfekt og resultatet kunne ikke blitt bedre for vårt vedkommende, sa Mikkelsen videre.

I Numedalsrally var det Mikkelsen teamkollega, svenske Pontus Tidemand, som endte på en andreplass i Subaru Cup. 19-åringen var 2 minutter og 44 sekunder bak Mikkelsen, og klatret dermed til tredjeplassen sammenlagt i cupen. Anders Kjær fra NMK Larvik endte på en 3. plass i Numedalsrally, kun 24,5 sekunder bak Tidemand. Kjær beholdt dermed andreplassen sammenlagt.
Subaru Norges adm. dir. Arne Berg fullførte også i fin stil i solskinnet, og endte på en 9. plass av cup-førerne.
Ikke mindre enn fire førere i Subaru Cup, der man kjemper om en premiepott på 900 000 kroner, kom inn blant de ti beste på totallisten i Numedalsrally.

Sammenlagt leder nå Andreas Mikkelsen med 85 poeng, mens Anders Kjær har 57. Pontus Tidemand avanserte til en 3. plass etter Numedalsrally, og står bokført med 52 poeng.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med helt like forutsetningene. Man kjører med en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo og alle bilene er helt identiske. I utgangspunktet rigget i henhold til det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Allikevel har bilene en effekt på drøye 280 HK.

Neste runde i Subaru Cup er Rally Sørland, 30.april – 1. mai.

Poengstilling Subaru Cup 2010 (etter 3 løp)