Flott start på sommersesongen

M_Lysen_16_05
Sesongens første grusløp, Rally Sørland, ble en skikkelig opptur for Mats og Lena Lysen. Etter en god del problemer i vinter var det godt for Mats og komme på et underlag han er godt vant med.

Rally Sørland er et særdeles krevende løp med mange og store utfordringer. I dette løpet er det avgjørende at «notene» sitter som de skal og det skulle vise seg at Mats og Lena hadde gjort en solid jobb på gjennomkjøringen.

På første fartsetappe følte søskenparet seg litt frem og fikk en femte plass i klassen, men kun 5,1 sek bak teten. Utover dagen hadde Mats og Lena god progresjon og dette ble belønnet med fire etappeseiere i klassen. De var også 4. raskeste totalt på den femte etappen og hadde også to syvende plasser totalt.

På grunn av to punkteringer på henholdsvis på SS 3 og SS 7 fikk de et tidstillegg på 3 min og 10 sek. Dette fordi de hadde problemer med jekken og brukte lang tid på dekkskifte og kom derfor for sent inn til tidskontrollene.

Tross alt er Mats veldig godt fornøyd med tempoet de hadde. Samarbeidet i bilen fungerte perfekt og det er ingen tvil om at Mats liker seg godt på sommerføre.

Neste løp er Rally Aurskog/Høland lørdag 4. juni.

Foto:  Glenn W. Olsen