Flott sesongåpning for Bakkerud

bakkerud_11.jpgDet ble en overlegen seier til Andres Bakkerud i sesongens første rallycross løp. Han vant med over 50 meter til bil nummer to, og var egentlig i en klasse for seg hele dagen, men det var veldig nærme at det kunne gått galt på helt på slutten.

– På siste runde fikk jeg en sleng på bilen ut av sjikanen og snurret slik at bilen slo inn i betongkanten. Jeg klarte imidlertid og korrigere kjapt og få bilen i 1. Gir, og dermed kunne jeg bare gi på å dra meg ut igjen, uten og tape noe tid. En veldig god start på sesongen 2011, smiler den blide Bakkerud.

Den unge bergenseren kjører denne sesongen med ett mål for øyet: EM gull sammenlagt i klassen Super1600.
Helgens løp på Nederlandske Valkenswaard, var en test og oppladning før EM sesongen som starter 1. Påskedag på Engelske Lydden Hill.

– Det var godt og være tilbake i rallycrossbilen igjen. Følte jeg fant rytmen raskt, og fikk jevn framgang igjennom hele dagen.
I første omgang ble han imidlertid disket. – På grunn av språkproblemer i regelverket hadde vi ikke fått info om at tenningskutt ved giring ikke var tillatt, og dermed fikk vi ingen tid fra 1. Omgang, , forteller Andreas.

Taklet presset om en god tid
Presset før 2. Omgang var derfor stort, nå måtte han lykkes, og sette en god tid.
Andreas innfridde til det fulle i begge de to gjenværende omgangene og kvalifiserte inn til beste startspor i finalen. Der kjørte han fra teten og ledet helt til mål, selv med den nevnte nesten snurringen.

Andreas kjører i år for det hel proffe finske teamet SET Promotion. Til helgens løp kom han kun med hjelm og kjøredress, og ellers var alt 110 % i orden.
– Det er imponerende hvor systematisk og trygt alt er. Andreas kan ha full fokus på kjøringen, og vi vet at han har de absolutt beste folkene med seg for å skape ett best mulig resultat, forteller far Åge Bakkerud som var med Andreas denne helgen.

Teamsjef i SET Promotion, Jussi Pinomäki var også veldig fornøyd med åpningen av sesongen.
– Andreas var veldig avslappet og rolig i dag, og virker veldig trygg på seg selv og kjøringen. Jeg føler vi fikk en god start, og fikk testet ut mye igjennom løpet.
Nå skal vi ta hele teamet med på en todagers rolig test i Europa for å være best mulig forberedt fram til EM starten, forteller Pinomäki.

– Jeg gleder meg veldig til og få teste enda mer og forberede meg.

Veien fram til EM gull blir lagt fra enkel, og selv om jeg vinner med stor margin her i dag, er det veldig jevnt når vi kommer til EM start. Jeg skal imidlertid vise dem at de skal få jobbe hardt for og henge med meg, for jeg har lyst til å ha EM gullet «hem» til Bergen i år, avslutter den alltid like blide Bakkerud