Flytter fokus fra rally til fødsel

Mads Østberg og Ola Fløene fullførte på 15.plass med sin Ford Fiesta WRC i Rally Sweden søndag, men alt i alt ble det en vanskelig start på årets VM-sesong etter fredagens tekniske problemer og bakvingen som løsnet fra bilen. Nå flytter Mads fokus fra rally til fødsel, for han og kona Beate skal bli foreldre i løpet av to-tre ukers tid.

Han står derfor over Rally Mexico og får sin neste VM-start i Tour de Corse (Korsika) første helgen i april.

 

-Dette har vært planlagt lenge og jeg ville ikke risikere å gå glipp av fødselen ved å delta i Mexico. Vi vet at vi får en gutt og har allerede valgt navnet Mons, forteller Mads Østberg. -Jeg trenger imidlertid mer testing med den nye bilen, og vil prioritere å få til det i tiden som kommer. Korsika er dessuten et asfaltrally og jeg har bare kjørt bilen noen få kilometer på asfalt i Frankrike før jul.

 

Etter 300 kilometer med fartsetapper i Sverige føler Mads at både han og teamet har lært mye om den nye bilen, men det er stadig mye å jobbe med. Han er også fornøyd med at til tross for et enormt tidspress klarte teamet å få bilen bygget ferdig og klar til test en uke før rallyet.

 

-Det er tross alt mye positivt å merke seg. Med mye mindre testing enn konkurrentene var vi beste Ford-team etter fire fartsetapper på fredag, og tempoet var i høyeste grad konkurransedyktig. Når vi begynner å analysere splitt-tidene fra etappene i Sverige ser vi at det fungerer bra der det er teknisk og svingete og jeg føler selv at jeg fikk til kjøringen bra. Men vi har mye å gå på i de raskeste partiene, spesielt når det gjelder å stole på og utnytte mulighetene som bilens aerodynamikk faktisk gir. Alt i alt har jeg en god følelse etter årets første VM-runde og syns det er fantastisk moro å kjøre en bil som har sånne fartsressurser som denne, sier Mads Østberg.