-Føles som en seier

A_Bakkerud_16_04
Årets VM-åpning i rallycross ble en knalltøff fight for alle de 20 startende. Nye team og førere satte raskt sitt preg på mesterskapet, og Andreas Bakkerud var en av dem:

– Det følges som en seier for meg å ta meg til finalen denne helgen. Vi har en helt ny bil og team, som fortsatt trenger mye utvikling, men at vi definitivt var med i kampen fra første runde kjennes veldig godt ut, forteller en glad Bakkerud. 

Lørdagens kjøring var kraftig hemmet av et vanvittig regnvær, og baneforholdene ble beskrevet som noe av det vanskeligste på mange år.
– Jeg har alltid vært komfortabel med å kjøre når forholdene er vanskelig.
Det er sikkert erfaringen hjemme fra bergensværet som slår inn, gliser Bakkerud.

Etter de to første innledende omgangene var Bakkerud nummer 4. Søndag fortsatte han den jevne prestasjonen og kjørte inn til to tredje tider. Dermed endte han som nummer fire etter kvalifiseringen, og sto dermed i første rekke i semifinale 2. Der ble det tett fight – og Bakkerud tok seg videre med minst mulig margin.

– Det å kunne starte i finalen er langt over de forventningene jeg selv hadde. Jeg vet hvor små marginene er i sporten, og hvor mye testing og erfaring de andre har. Vi har lært utrolig mye denne helgen, og har mye å bygge videre på inn mot neste runde. Teamet har planer for mer tester og utvikling, så det er bare å bøye nakken å jobbe videre, forteller Bakkerud.

Med 20 poeng ligger Bakkerud nå som nummer 4 i sammendraget, bare et poeng bak 2. Plassen. – Det var viktig for fortsettelsen av sesongen, det er lenge siden en fjerdeplass har gitt meg følelsen av seier – men slik er det definitivt nå, avslutter Bakkrud.