Forberder seg til 2011-sesongen

mikkelsen_floene_nov_10_1_470.jpgAndreas Mikkelsen og Ola Fløene har nettopp gjennomført en test i de franske alper. De forbereder seg grundig til det som vil bli en svært spennede sesong i Skoda Fabia S2000. Sesongstart 2011 skjer i Rally Monte Carlo 19. janaur.

Mikkelsen og Fløene vil få sin debut i ærverdige Rally Monte Carlo når Intercontinental Rally Challange (IRC) 2011 innledes 19.-22. januar. Sammen med kartleser Ola Fløene vil Mikkelsen kjøre en Fabia S2000 for Skoda UK Motorsport.

En tøffere utfordring enn å innlede sesongen med å debutere i Rally Monte Carlo, vil ikke den norske duoen få neste år. Med uforutsigbare og skiftende værforhold, er Rallye Monte Carlo regnet som ett av de vanskeligste løpene innen motorsport. Mens mange av Andreas Mikkelsens konkurrenter har enorm erfaring fra lignende forhold, stiller Andreas til start for første gang i det klassiske løpet. Derfor har samarbeidet med Marcus Grönholm vært veldig verdifullt. Grönholm har vært en mentor for den norske unggutten de siste par årene, og bidratt til å utvikle kjørestilen 21-åringen har i dag.

– Det har vært nyttig å snakke med Marcus som har vunnet Rally Monte Carlo og kjenner løpet godt. Det er et rally han egentlig ikke er så begeistret for, fordi det er et så uforutsigbart og ganske skremmende løp. Hans råd har vært uvurderlige for meg de siste par årene, og det vil de nok også bli denne gangen, sier Andreas med et smil, og forklarer hvorfor:
– Jeg har jo aldri kjørt Rally Monte Carlo, så alt vil være nytt for meg. Det er et veldig berømt løp, men det er også det vanskeligste løpet i IRC-sammenheng. Fartsetappene består av asfalt, snø, is og grus – og noen ganger alt dette på samme etappe.

Normalt har Andreas ambisjoner om å være med å kjempe helt i toppen, men denne gangen ønsker han å dempe forventningene.
– Utfordringen min blir å komme meg gjennom etappene og fullføre løpet. Jeg har verken pallplass eller en plassering blant de fem beste i tankene. Det eneste jeg ønsker er å fullføre uten feil. Hvis vi klarer det, vil resultatet komme av seg selv, og forhåpentligvis kan vi reise hjem fra Monte Carlo med noen poeng i bagasjen – noe som er veldig viktig i starten av sesongen, understreker Skoda-føreren.

Han legger ikke skjul på at han gleder seg til å kjøre et av verdens heftigste og mest omtalte rally.
– Jeg kjenner det kribler i kroppen før debuten i Rally Monte Carlo, og jeg ser virkelig frem til året som kommer. Å kjøre en av de beste bilene og ha ett av de beste teamene i ryggen, er noe jeg aldri tidligere har opplevd. Vi har et omfattende og solid testprogram foran oss, så vi kommer til å være godt forberedt på det som skal skje i 2011. Alt er 100 prosent, og jeg føler meg sikker på at vi skal være med å kjempe om seieren i flere løp. Jeg tror det kommer til å bli et veldig bra år.

Andreas Mikkelsen vil som kjente kjøre IRC for det britiske teamet Skoda UK Motorsport i en Skoda Fabia S2000 neste år. Når sesongen innledes i Monte Carlo i januar, vil det være et solid Skoda-felt som stiller til start. Skoda Motorsport feirer 110-årsjubileumet til Rallye Monte Carlo med ikke mindre enn 10 Skoda Fabia S2000 på startlisten. I tillegg til Andreas, vil noen av de andre bilene fra Skoda bli kjørt av IRC-mesterne fra 2010 og 2008, Juho Hänninen og Nicolas Vouilloz. Fjorårets sølvmedaljør Jan Kopecký og Freddy Loix, som er den som har vunnet flest IRC-løp, vil også være med å kjempe om seieren i en Skoda. Det samme vil den tidligere formel 1-kjøreren Alex Caffi.