Formel 1-åpning på Viasat til helgen

S_Vettel
Til helgen kjøres årets første Formel 1-løp i Australia. Viasat Motor HD og Viaplay er også i år med fra sesongstart til mål og sender direkte fra treninger, kvalifiseringer og løp. Løpene kan også følges på fem ekstrakanaler, som gir seerene en unik opplevelse av å være enda tettere på løpet. Viasat 4 sender sammendrag fra kvalifisering og hovedløpet.

Australia GP kjøres på Albert Park-banen i Melbourne søndag 17. mars. Regjerende verdensmester i Formel 1 er Sebastian Vettel, som har vunnet VM de tre siste årene. Unge Vettel er i ferd med å ta over posisjonen Michael Schumacher hadde tidligere. Schumacher har for øvrig gitt seg med Formel 1, og blir i år erstattet av Lewis Hamilton i Mercedes-teamet.

Hamilton er som sjåfør god nok til å utfordre Vettel, men mange er usikre på om Mercedes-bilen til Hamilton og Nico Rosberg er god nok. En annen utfordrer til Vettel er hans teamkamerat i Red Bull, Mark Webber, men formen de siste årene tyder på at han ikke er like rask som sin teamkamerat.

– Fernando Alonso, og for så vidt Felipe Massa, i Ferrari blir sterke utfordrere i årets Formel 1. Alonso ble av alle teamsjefene kåret til den beste føreren i fjor, til tross for at han bare ble nummer to i mesterskapet. Det skal også bli spennende å se hva Jenson Button kan få til nå som han er førstefører i McLaren, mens jeg tror hans nye teamkamerat Sergio Perez vil slite litt, sier Viasats Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen.

En annen utfordrer er Kimi Räikkönen. Finnen gjorde comeback foran fjorårssesongen og imponerte stort for Lotus. I år bør både bil og sjåfør være enda bedre. Nye førere denne sesongen er finske Valtteri Bottas i Williams, Esteban Guttierez fra Mexico i Sauber og britiske Max Chilton i Marussia.

I tillegg til Formel 1 viser Viasat og Viaplay annen motorsport som Rally VM, MotoGP, NASCAR og Speedway.

Som tidligere kommenterer Atle Gulbrandsen, Thomas Schie, Henning Isdal og Stein Pettersen Formel 1 på Viasat Motor HD.