Formeltesten innfridde

Det var ni utøvere som fikk teste Formel Renault på Rudskogen Motorsenter, når Team Greenpower arrangerte testdag, og det sto til forventingene for deltagerne.

I forrige uke arrangerte det norske formelteamet Team Greenpower Racing & Technology testdag med Formel Renault på Rudskogen Motorpark for norske utøvere som ønsker å ta steget over til formelbil. En av de som vurderer å kjøre Formel Renault den kommende sesongen er 20 år gamle Håvard Hallerud fra NMK Sunnfjord. Han har kjørt gokart i en årrekke, og nå fikk han testet en skikkelig formelbil på bane.

–              Det var utrolig moro å kjøre formelbilen, så det ga virkelig mersmak, sier en fornøyd Hellerud etter testen.

Fire veier å velge

Hallerud har de siste årene kjørt gokart i X30 og etter 11 år i gokartsete vurderer han andre klasser for den kommende sesongen.

–              Jeg begynte med gokart når jeg var ni år gammel, og nå er vi på et veiskille. Jeg har fire veier som vi vurderer, forklarer han. Det mest drastiske valget for Hallerud er å legge hjelmen på hylla og si at 11 år var nok, men han har ikke veldig lyst til det.

–              De tre andre valgene er å fortsette å kjøre X30 her hjemme, eller prøve å få til en satsing i gokart i Europa, eller så er det siste valget å begynne med Formel Renault, sier han. Og unggutten legger ikke skjul på at noen runder i Formel Renault på Rudskogen, så er nok siste valget det han har mest lyst til.

–              Akkurat nå ser det ut som det er Formel Renault vi har mest lyst til å satse på i 2019, men vi er avhengig av å jakte litt sponsormidler for en slik satsing, smiler han etter sine runder i Formel Renault.

Premie til NM-vinneren

En annen unggutt som fikk oppfylt en drøm på Rudskogen var NM-vinner i Formula Basic. Daniel Kroken. Premien for å komme på pallen i årets NM i Formula Basic var nemlig en Formel Renault-test. Kroken begynte med motorsport i relativt høy alder (28år), men viste med sin andre sesong i årets Formula Basic at han virkelig mestrer en formelbil. NM-gull og andreplass i norgescupen.

–                Det å få kjørt en Formel Renault er virkelig en drøm som har gått å oppfyllelse. Denne bilen var så gjennomført kvalitet. Alt er så tight og presist. Oppsettet var meget godt og gjorde at bilen føltes nøytral som man sier, forteller Kroken. Han forteller at det er stor forskjell på Formel Renaulten i forhold til Basic som han er vant med.

–              Den største forskjellen fra Formula Basic er hvor mye grep mann har å jobbe med, til og med i nedbremsingen. Mann må trå hardt på bremsen i Basic, men i Renault’n må man virkelig trå til. Helt vanvittig hvor sent mann kan bremse om en gjør det riktig. Det er også mer hester som gjør at det kan hentes enda flere tideler og sekunder om en får gå tidlig på gassen, sier Kroken. Men Kroken er ærlig på at det ikke kommer til å bli satsing i Formel Renault 2019 sesongen.

–              Som ofte i motorsport, så er det penger som styrer hva en kan få til. Neste sesong er det ikke mulig økonomisk å kjøre Formel Renault, men om jeg får arbeidet opp samarbeidspartnere og sponsorer så kan det hende jeg en dag dukker opp i en slik bil igjen. Vi får se, avslutter han. Andreas Eriksrud og Marius Winås fikk også Formel Renault-test i premie for sine pallplasseringer i NM. Winås var dessverre syk og fikk ikke deltatt på testen på Rudskogen.

 

Fornøyd arrangør

Team Manager for Team Greenpower Racing & Technology, Marius Gjevik er veldig fornøyd med testdagene han har gjennomført på Rudskogen Motorpark. Ni utøvere fikk testet Formel Renault, mens 13 var påmedlt på Formula Basic-testen.

–              Dette har vært to fantastiske dager, og mange har kommet og fått prøve formelbil. Vi har hatt mange spennende utøvere på dagene her. Kanskje vi får noen nye deltagere i formelklassene, håper Gjevik og legger til.

–              Jeg vil også få takke Rudskogen Motorpark for all hjelp til å få gjennomført disse testene. Vi setter utrolig stor pris på hva Harald Huysman gir tilbake til Norsk motorsport, sier han.