Fornøyd med SuperCar testen

D_Holten_13_Nov Las
Daniel Holten er tilbake etter SuperCar testen i Las Vegas. Nå arbeider han videre mot en ny sesong i 2014.

 

I år har Daniel Holten kjørt både NM- bakkeløp og rallycross, i tillegg til den norske og svenske EM-runden i SuperCar. I NM-seriene ble det sølv i bakke og en femteplass i rallycrossen.

-I EM-rundene gikk det veldig bra, og både på Lånke og Høljes kom jeg til semifinalen og i Høljes helt til finalen, og til slutt en femte plass. At jeg nå har fått kjørt to tester i SuperCar -bilene til Olsbergs MSE teamet er nok blant annet et resultat av dette, sier Daniel, som kan se tilbake på et flott og nyttig opphold i USA. Først var det finalen i Global Rally Cross.

-Vi var sammen med Andreas Bakkerud, som også var der for å teste, og finalen i Global Rally Cross ble et underholdende og bra løp, der Tanner Foust ble nummer to og den beste fra Olsbergs teamet, sier Daniel, som likevel så frem til fredagen da han på ny skulle få teste en Ford Fiesta SuperCar.

Banen i Las Vegas var laget på en gammel parkeringsplass midt inne i byen, og Daniel syns det var en opplevelse bare å kjøre rundt i en rallycrossbil i de omgivelsene.

-Siden banen var laget på denne parkeringsplassen bestod den kun av asfalt, foruten et hopp som de hadde laget der det var grus.

Daniel Holten var godt fornøyd med testen, den andre i en slik bil.

– SuparCar bilene til Olsbergsteamet er lettkjørte og jeg følte at det gikk greitt å komme opp i god fart. Vi tok litt tider under testingen og kunne konstatere at vi ikke var så langt bak de som hadde kjørt finalen i Global Rally Cross dagen før.

 

Nå går Daniel Holten videre mot det som skal bli en ny sesong i 2014. Først blir det rally.

– Holder på å bygge opp en Volvo 240 for Volvo-originalklassen i rally, og håper å få med meg noen rallyløp i vinter, sier han, som parallelt vil jobbe videre mot kjøring i SuperCar neste år.

-Har satt en frist til 20.desember for å ta en avgjørelse om vi går videre med dette, og det som er mest aktuelt er en satsing i EM, som neste år vil gå over fem runder, eller eventuelt en ny rallycrosserie i Sverige, som vil blir kjørt sammen med løpene i STCC. Andreas Eriksson, teamsjef i Olsbergs MSE-teamet, er en av dem som arbeider med å få til denne serien, forklarer Daniel.

-Om det ikke blir SuperCar er det et alternativ å holde frem med Ford Fiestaen i NM.