Fornøyd med VW-debuten

Rally Portugal 2013
Andreas Mikkelsen smilte fra øre til øre etter å ha kjørt inn til sjetteplass i WRC-debuten for Volkswagen Motorsport. Rally Portugal var en god start for nordmannen i Volkswagen Polo R WRC.

 

Nordmannen kunne også glede seg over at teamkameraten Sebastien Ogier vant årets fjerde VM-runde, mens Jari-Matti Latvala ble nummer tre. Med Andreas på sjetteplass, var dagen bortimot fullkommen for VW Motorsport, som dermed fikk alle sine tre biler blant de seks beste.

– Jeg lærte noe for hver eneste meter jeg kjørte i mitt første virkelige løp i Polo R WRC. Målet før start var å opparbeide meg så mye erfaring som overhodet mulig. Nå kan jeg trygt slå fast at jeg sitter igjen med en rekke ideer og tanker om hvordan vi kan forbedre kjøringen fremover, sier 23-åringen, som var en lettet mann etter å ha kommet til mål i sitt comeback i WRC-sirkuset. Sammen med sin finske kartleser Mikko Markkula gjorde han akkurat som han hadde fått beskjed om fra teamledelsen. Han kjørte sikkert og fornuftig hele helgen, og viste utover i løpet at han blir å regne med i toppen når han får enda et par løp i den nye bilen.

– Jeg har de siste årene vært vant med S2000-biler, og alt går så mye fortere i en Polo R WRC. Spesielt fartsnotene har jeg en del å hente på – dette gjelder i hovedsak i raske partier. Notene er for detaljerte, og Mikko rekker knapt nok å lese alt – og jeg rekker knapt nok å ta de til meg. Men dette skal vi jobbe videre med, sier han.

Tidenes yngste poengplukker i VM strålende fornøyd med sin nye rallybil. Spesielt aerodynamikken som Polo R WRC har, er imponerende.

– Jeg klarer ikke å utnytte fullt ut bilens potensial ennå. Spesielt ikke i raske svinger hvor jeg har fjerde, femte eller sjette gir. Men jeg ville heller ikke ta noen sjanser denne helga. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med debuten for Volkswagen. Jeg opplevde en enorm støtte fra teamet, og ønsker å takke dem for det, sier Andreas.