forsinkelser i Jordan

p_solberg_por_11.jpgFire norske førere vil være i aksjon når årets fjerde VM-runde i rally, Rally Jordan, kommer i gang. Løpet skulle startet i dag (torsdag), men på grunn av forsinkelser med båttransport av utstyr er dagens kjøring kansellert. Løpet starter dermed rett på SS7 i morgen (fredag) og avsluttes som planlagt lørdag ettermiddag.

Det er tredje gang det kjøres VM-runde i Jordan, og løpet har sin base i Dead Sea Resort, om lag 50 km fra Amman. Mye av det spesielle løpet kjøres ned til 400 meter under havnivå.

Løpet kjøres på grus, og vil inneholde 14 fartsetapper. Jordan ligger tidsmessig en time foran Norge, og siste etappe starter lørdag kl. 14.00 norsk tid.
Følgende norske deltar i løpet:
Mads Østberg/Jonas Andersson, Ford Fiesta WRC
Petter Solberg/Chris Patterson, Citroën DS3WRC
Henning Solberg/Ilka Minor, Ford Fiesta WRC
Eyvind Brynildsen/Cato Menkerud, Skoda Fabia S2000

Etter tre runder ligger Petter Solberg på en 5. plass sammenlagt, Mads Østberg på 6. plass og Henning Solberg på 8. plass i WRC-klassen.
 – Vi har hatt litt “stang ut” på de tre første rundene i år, sier Petter Solberg. – Men nå håper jeg vi er tilbake og at vi skal ta steget opp på pallen. Kun Sebastien Loeb har vunnet flere fartsetapper i år, og topper statistikken med 15 seire. – Vi har vært raskest på hele 14 prøver totalt i år, fortsetter Petter. – og det beviser at vi absolutt har farten inne og at en plass på pallen er mulig.Eyvind Brynildsen deltar i klassen SWRC og er foreløpig uten poeng så langt i sesongen.
Viasat sender fra Rally Jordan som følger:
Torsdag 14. april kl. 21.30: Høydepunkter dag 1. Sendes på Viasat Motor HD.
Engelske kommentatorer.
Fredag 15. april kl. 21.30: Høydepunkter dag 2. Sendes på Viasat Motor HD.
Engelske kommentatorer.
Lørdag 16. april kl. 13.30: Rallystudio. Direkte på Viasat Sport.
Lørdag 16. april kl. 20.30: Høydepunkter dag 3. Sendes på Viasat Motor HD.