Første NM-seier for Sindre

S_Furuseth_15_sorla2
Etter mye motgang i vintersesongen med teamets nye Renault Twingo R2, skulle alt klaffe i årets første NM-runde på grus for Sindre Furuseth og kartleser Øyvind Beckstrøm.

 

Rally Sørland startet fredag kveld med tre etapper, før de resterende ni skulle kjøres lørdag. NMK Gardermoen-føreren fant tempoet fra start og tok ledelsen fra dag 1 med fattige 2,5 sekunder. «Dette kommer til å bli en skikkelig morsom fight i hele morgen, og det er en god følelse å lede etter første dag. Vi skal gjøre alt vi kan for å holde ledelsen.» sa en fornøyd Sindre fredag kveld.

 

Deltakerne våknet opp lørdag morgen til regn, og det betød vanskelige forhold på rallyveiene. Dag 2 av Rally Sørland begynte med fire etapper, deretter en publikumsetappe på Odderøya i Kristiansand sentrum før de samme fire etappene om igjen. Etter de fem første etappene på lørdag formiddag, hadde ledelsen på 2,5 sekunder blitt til 12,8.

«Forholdene på de første etappene i dag var ekstremt vanskelige. Sikten var kanskje det verste for vår del. I de raske partiene klarte ikke vindusviskerne å få unna vannet fra frontruten, fordi det regnet så kraftig. Det er morsomt å fortsatt være i ledelse, men det er litt synd at både Røkland og Veiby hadde uhell i de vanskelige forholdene og ikke er med i kampen om seieren lenger.» sa Sindre på service.

 

Det var bare fire etapper igjen i Rally Sørland, men dramatikken ville ingen ende ta. På den første etappen etter service traff duoen fra Eidsvoll et hull i veien og bøyde styringen. De var sikre på at de også var ute av seierskampen med bare 12,1 sekunders forsprang med tre etapper igjen å kjøre, men da innehaveren av 2.plassen var uheldig og snurret på neste etappe, var det ingen som kunne true Sindre og Øyvind lenger og de kunne slå av på tempoet og kjøre inn til sin første NM-seier.

«Vi traff et hull i veien jeg ikke kunne se og bøyde styringen. Nå er det over, tenkte vi, men så fikk vi høre at Aasen hadde snurret. Da var det ingen vits å ta noen sjanser og heller komme seg til mål uten uhell. Det føles fantastisk å endelig stå her som vinnere av Rally Sørland, spesielt med de vanskelige kjøreforholdene.» sier både Sindre og Øyvind knallfornøyde i mål i Kristiansand sentrum.

 

Sindre benytter anledningen til å rette en takk til både menneskene i SF Rally og sponsorene rundt: «Det er mange mennesker som fortjener en stor del av kaka. Sjefsmekaniker Thomas Myhre Hansen, trener Olav Bodilsen, kartleser Øyvind Beckstrøm, mekaniker Arild Staavi, pappa og mamma. I tillegg sponsorene våre IRM Norge, Alt i Asfalt, Printing, Palfinger, Ask Industrimontasje og Flight Park. Jeg er så utrolig glad for at det er akkurat disse menneskene jeg har rundt meg. Det er uten tvil en stor del av oppskriften til flere seire i fremtiden!»

 

Neste løp for SF Rally blir SM og South Swedish Rally 14.-16. Mai i Karlskrona.