Første NM seier på snø

Rokland_hjadeland_600
Steve Røkland åpnet årets NM-sesong med seier i klassen for tohjulsdrevne biler. Det var hans første NM-seier på snø, og dermed har norgesmesteren fra 2011 fått en meget god start på årets mesterskap.

 

Endelig var tiden inne for årets første runde i rally NM, i år var det NMK Hadeland som skulle starte sesongen og som vanlig var det gode rallyforhold og fine etapper i området rundt Gran. Steve Røkland og hans nye kartleser Martin Holmdahl viste forrige helg under Rally Sigdal at tempoet absolutt var til stedet, men spenningen var allikevel stor foran løpet ettersom det i år er historiens største og hardeste startfelt i NM for tohjulstrekkere, de startet derfor litt forsiktig på den første etappen for å prøve å få en god følelse fra start.

 

Første etappen var en krevende etappe med et veldig tempo skifte omtrent halvveis.

– Det var en vanskelig prøve, og det var vanskelig å finne flyten. Prøven er veldig rask i starten, og mer svingete på slutten, sier Steve. På denne etappen var Steve og Martin 3. beste 2wd slått av Anders Kjær med 3.7 sek og Marius Aasen med 1.3 sek.

 

På SS2 snudde derimot Steve trenden. Her gikk ting mye bedre og de slo neste R2-bil med hele 11,2 sekunder, og tok over ledelsen.

– Vi fikk en utrolig god flyt og klarte å holde et høyt og kontrollert tempo. Alt stemte perfekt, sier Kongsvinger gutten oppglødd.

 

På ss3 gikk det nesten galt. Røkland beskriver situasjonen slik:

– Vi kom nok en smule for fort og sladdet hardt inn i brøytekanten om lag 4 km før mål. Vi var heldige som ikke skadet bilen noe på bilen og slapp unna med en ødelagt støtfanger og en punktering, sier Steve. Raskeste fører med 2wd var Marius Aasen på denne etappen.

 

De tapte selvfølgelig noe tid på dette, men ble allikevel ikke slått med mer enn 0,8 sekunder så det må ha gått fort før punkteringen, etter det gikk det bare slag i slag. Unggutten fant frem et bra tempo og vant både SS 4 og 6. Anders Kjær vant ss 5 og 7 men kun med 1,3 sekunder foran Steve og Martin.

 

Etter 7 kjørte etapper var fasiten 16.3 sekunder til Anders Kjær på andreplassen, på tredjeplass i NM klassen kom Marius Aasen, han var 18,7 sek bak. Den regjerende Norgesmesteren Frank Tore Larsen ble nummer 4 i helgens løp, han var 32,7 sekunder bak Røkland og Holmdahl

 

– Det gir en utrolig god følelse og masse selvtillitt å vinne denne første NM runden, er også veldig fornøyd med at Martin og jeg har funnet en god tone i bilen, han er meget flink og vi skal jobbe hardere i tiden fremover for å få detaljene i notene til å sitte 100% slik at vi kan eliminere slike situasjoner som vi hadde på SS3 i dag. Det er tidlig i sesongen og nå er det viktig å nullstille seg før neste NM-runde på hjemmebane om to uker sier en fornøyd Steve.

 

Dette var også Steves første seier i en mesterskapsrunde på snø siden 2011 da han vant SM runden i Fäviken.